Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stoptober! Zoveel procent van de Enschedeërs rookt

Door Romy Wesselink 15 oktober 2019

We zijn halverwege de maand oktober. Dat betekent dat Stoptober al weer even aan de gang is. Ruim 50.000 mensen doen dit jaar mee aan de 28 dagen durende reis tot stoppen met roken. Maar hoe staan we er in Enschede eigenlijk voor? 

Hoog percentage

In Enschede is het percentage rokers aan de hoge kant. Maar liefst 21 procent van de volwassen inwoners van Enschede rookt, volgens de gezondheidsmonitor 2016. Dat is meer dan het landelijk gemiddelde (20,5 procent), maar minder dan in bijvoorbeeld Almelo (27 procent). Ook de jeugd in Enschede rookt. In mindere mate dan de volwassen, maar toch 5 procent van de jongeren steekt soms een sigaret op. Er wordt dan gekeken naar jongeren van 13 en 15 jaar oud.

Werk aan de winkel

Er is wel een lichte daling zichtbaar in het aantal rokers in Nederland. Volgens het CBS gaf in 2018 22,4 procent van de Nederlanders boven de 18 jaar aan wel eens te roken. 71,6 procent daarvan rookt dagelijks. De doelstelling voor 2040 is dat nog maar 5 procent van de Nederlandse bevolking rookt. Er is dus nog behoorlijk wat werk aan de winkel.

Stoppen?

Vandaar ook dat Stoptober in het leven is geroepen. Zij bundelen de krachten van alle stoppers door ze te verzamelen en elkaar te laten motiveren. Via de app krijg je als deelnemer dagelijks berichten en tips om vol te houden. Wil jij dus stoppen met roken? Je kunt je nog steeds aanmelden.

Lees ook

indebuurt Enschede

Handig! Zo mis je nooit meer leuke nieuwtjes over Enschede

Enschede is fantastisch, leuk, gezellig én er gebeurt van alles. Daar schrijven we op onze website m...
stadhuis enschede

7 kilometer aan geschiedenis: een kijkje in het Stadsarchief

Er zijn van die plekken: je had nog geen reden om naar binnen te gaan, maar bent wel benieuwd hoe he...
asielkitten fabian

Baasje gezocht: bij wie mag deze zachtaardige kitten wonen?

Op zoek naar een nieuwe kat? Wij helpen je op weg! Elke week zetten we een nieuw asieldier in het zo...

adv.