Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sharony werkt bij Livio: ‘De werkdruk in de zorg is nog steeds hoog’

Aangeboden door Livio 2 december 2020

Door het coronavirus is de werkdruk op de zorg al lange tijd enorm groot. Zowel fysiek als mentaal heeft corona een grote impact op de medewerkers. Sharony werkt in de thuiszorg bij Livio en vertelt ons over het werken in deze bijzondere tijd.

Met 2200 medewerkers en 1000 vrijwilligers is Livio een van de grotere zorgorganisaties in onder andere Enschede. Sharony is vijf jaar geleden begonnen met werken voor Livio. “Ik werk in de thuiszorg. Dat betekent dat ik de cliënten ondersteun met bijvoorbeeld douchen en aankleden. Ook verzorg ik de medicatie en ben ik bezig met administratieve werkzaamheden zoals rapporteren.”

Livio
Sharony is verzorgende IG bij Livio. Foto: Livio

Dankbaar werk

“We proberen cliënten te ondersteunen bij alles wat ze niet meer goed zelfstandig kunnen. Het is heel dankbaar werk. Sinds kort maak ik ook onderdeel uit van het corona wijkteam. Dat is een uitdaging en vaak ook best vermoeiend. Je werkt zelfstandig en moet dus zelf alle (moeilijke) beslissingen nemen. Gelukkig zie ik mijn collega’s wel op kantoor. Dat is fijn, met elkaar zetten we iedere dag de schouders er weer onder. We zijn allemaal heel positief, we gaan gewoon door.”

Continu actief

“Het werken in de wijkverpleging is op dit moment heftig omdat je brein continu actief is. Het is niet zo dat je kunt zeggen: ‘vandaag ga ik mooi op tijd naar huis.’ De werkdruk is gewoon nog steeds enorm. Het werk en de zorg gaan altijd door, helemaal in het geval van corona. Elke dag is weer de vraag hoe we ervoor kunnen zorgen dat de dag goed verloopt, want door het coronavirus kan iedere dag weer anders zijn. We weten niet wat we kunnen verwachten.”

Campagne

Livio start vandaag met de campagne ‘samen zorgen, voor elkaar’ met als doel waardering uit te spreken voor de (zorg)medewerkers. Iedereen kan een ‘schouderklopje’ geven aan de zorg. “Je kunt de (zorg)medewerkers een hart onder de riem steken door een (persoonlijk) berichtje achter te laten op de website. Het is een klein, maar speciaal gebaar met hopelijk een groot effect. We hopen op deze manier onze collega’s een extra steuntje in de rug te geven”, vertelt Maaike, medewerker Marketing & Communicatie bij Livio.

Livio
De druk op de zorg is nog steeds enorm groot. Foto: Livio

Aandacht voor de zorg

Maaike vertelt dat de hoge werkdruk nog steeds niet vanzelfsprekend is. “Begin dit jaar was er veel aandacht voor de zorg. De zorg kreeg applaus en het verscheen op diverse manieren in de media. Ook nu is de werkdruk nog steeds erg hoog en dat is niet vanzelfsprekend. Met deze campagne willen we laten zien dat we hun inzet enorm waarderen. Aandacht vragen voor de inzet van de zorg, voor onze collega’s, zodat ze weten dat we onwijs blij met ze zijn!”

Blijk van waardering

Sharony vindt het heel mooi dat Livio deze campagne gestart is. “Het laat zien dat ze aan ons denken, echt een blijk van waardering. Ik hoop zelf dat de komende periode wat rustiger wordt zodat we dit jaar goed kunnen afsluiten en volgend jaar weer met een glimlach kunnen beginnen.”Deze bijdrage wordt je aangeboden door Livio. Meer over Livio ontdekken?

Livio


Boulevard 1945 460, Enschede

adv.