Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niezen door hooikoorts of corona: dit adviseert het RIVM aan Enschedeërs met klachten

Door Carin Van der Meij 6 april 2020

Het zachte lenteweer is niet bij elke Enschedeër welkom. Door de warme temperaturen komen er veel pollen in de lucht, wat klachten oplevert bij Enschedeërs met hooikoorts. Sommige symptomen lijken alleen erg op die van het coronavirus. Wat moet je doen als je bijvoorbeeld opeens veel moeten niezen? Wij zochten het uit.

“Het lastige is, is dat een deel van de klachten – niezen en hoesten – lijken op het beginstadium van het coronavirus. Je kunt dit ook niet onderscheiden van elkaar”, vertelt RIVM-persvoorlichter Coen Berends aan indebuurt.

Advies van RIVM

Doordat de klachten lastig te onderscheiden zijn, adviseert het RIVM om bij symptomen binnen te blijven. Coen licht toe: “Moet je veel hoesten of niezen? Blijf dan thuis. Ook al weet je niet of je last hebt van hooikoorts of het coronavirus hebt. Krijg je zwaardere klachten zoals keelpijn en koorts, dan is dit geen hooikoorts en is de kans groter dat het om het coronavirus gaat.” In dat geval kun je contact opnemen met je huisarts.

Medicatie

Coen heeft ook nog een tip voor Enschedeërs die vaker last hebben van hooikoorts. “Heb je medicatie tegen hooikoorts? Dan is het verstandig om daar nu al mee te beginnen en die goed in te nemen gedurende deze periode.”

Pollen in Enschede

De zon laat zich de komende dagen regelmatig zien, inclusief aangename temperaturen. Hierdoor zijn er veel pollen in Enschede. Op de site van Weeronline kun je precies zien hoeveel pollen er in de lucht hangen, waar ze vandaan komen en wat de verwachtingen per stad zijn. Zo zien we dat in Enschede de meeste pollen op dit moment afkomen van berken.

Lees ook:

topaasstraat 40

Van maisonnette tot hoekhuis: 9 x deze woningen staan nu te koop in Enschede

Heb je verhuisplannen? Dan kan dit lijstje misschien helpen met je zoektocht naar een nieuwe woning....
thuisbezorgd

3 x vacatures die met thuis te maken hebben

Ben jij op zoek naar een nieuwe (bij)baan? Blader dan snel door dit lijstje. Vanuit huis Ideaa...
maaltijd bezorgen

Deze Enschedese restaurants bezorgen je avondmaaltijd tijdelijk aan huis

Alle horecazaken zijn dicht in Enschede. Sommige restaurants gooien het vanwege de coronacrisis over...

Meer over

Gezondheid

adv.