Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Extra maatregelen: dit is vanaf nu verboden in Enschede

Door Carin Van der Meij 23 maart 2020

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet iedereen. Dat concludeert het kabinet tijdens de persconferentie op maandagavond 23 maart. Het gevolg: de maatregelen worden aangescherpt. 

Het kabinet roept iedereen op om weg te blijven van samenkomsten. Om alleen boodschappen te doen en om zoveel mogelijk in je eentje een frisse neus te halen wanneer nodig. Bezoek over de vloer? Liever niet, maar met maximaal drie mensen en alleen als je anderhalve meter afstand neemt. “Het doel is en blijft: het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken”, licht Mark Rutte tijdens de persconferentie toe.

Dit is tot 1 juni verboden in Enschede

  • Alle samenkomsten, evenementen en bijeenkomsten. Er is geen grens meer van het aantal personen, dus ook bijeenkomsten onder de honderd mensen zijn niet toegestaan.
  • Groepsvorming. Als blijkt dat drie of meer Enschedeërs niet de anderhalve meter afstand houden, kunnen ze een boete krijgen. Uitzondering is er voor gezinnen en jonge kinderen die met elkaar spelen.

Burgemeester Van Veldhuizen krijgt meer bevoegdheid

Burgemeester Onno van Veldhuizen krijgt net als alle burgemeesters in Nederland zo snel mogelijk de bevoegdheid om forse boetes te handhaven. Voor Enschedeërs kan zo’n boete oplopen tot zo’n €400,-. Ondernemers kunnen een prent van rond de €4000,- krijgen als zij zich niet aan de regels houden. Burgemeester Van Veldhuizen mag ook sneller besluiten drukke locaties te sluiten. Lees op het AD wat er verder in de persconferentie is besproken.

Lees ook:

uitzicht toren stadhuis

Coronavirus in Enschede: alle ontwikkelingen op een rij

Vanwege de vele vragen over het coronavirus hebben we hier alle ontwikkelingen in Enschede voor je v...
Bevrijdingsdag Enschede

Koningsdag, Bevrijdingsdag en andere grote evenementen die nu niet doorgaan in Enschede

Alle evenementen en samenkomsten in Enschede worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan hond...
markt

Dinsdag- en zaterdagmarkt tóch afgelast wegens corona

We vertelden je gisteren nog dat de warenmarkten in Enschede vooralsnog blijven plaatsvinden. Daar i...

adv.