Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel coronaboetes zijn er uitgedeeld in Enschede

Door Carin Van der Meij 3 juli 2020

Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert een boete. Dat weet iedereen. Maar hoe groot is die kans op een ‘coronaboete’? Dat verschilt per gemeente. 

Dat blijkt uit een enquête van Nieuwsuur in samenwerking met LocalFocus. Ruud Kuin van de BOA Bond noemt de grote verschillen tussen gemeenten ‘slecht voor het draagvlak en het rechtsgevoel’.

Coronaboetes in Enschede

Laten we voorop stellen: het is natuurlijk belangrijk dat wij ons allemaal aan deze regels houden. Toch zijn er Enschedeërs die dit niet hebben gedaan. Met als gevolg een dikke prent. Over hoeveel boetes praten we? Onze gemeente heeft met LocalFocus het aantal coronaboetes gedeeld. Zo blijkt dat Enschedese handhavers tussen 15 maart en 15 juni in totaal 19 mensen hebben bekeurd op basis van corona-noodverordeningen. Dat zijn 1,2 boetes per 10.000 inwoners.

Regio Enschede

Lijkt niet zo veel. Is dat ook zo? Laten we het in perspectief zetten en naar de regio Enschede kijken. In Hengelo werden 20 bekeuringen uitgedeeld. Dat zijn er 2,5 per 10.000 inwoners. Een stukje meer dan hier dus. In Losser zijn slechts 3 coronaboetes uitgedeeld. En in Haaksbergen is helemaal niemand bekeurd wegens het overtreden van de coronaregels. In Tubbergen waren de handhavers het actiefst in onze regio. 5,2 coronabekeuringen per 10.000 inwoners.

In kaart

Op onderstaande kaart kun je zien hoeveel coronaboetes in heel Nederland zijn uitgeschreven. Het gaat hier om boetes die zijn uitgeschreven door handhavers in dienst van de gemeente. Let op: niet van elke gemeente zijn deze gegevens bekend.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Per 1 juli zijn de coronamaatregelen iets meer versoepeld. Ben je kwijt wat nu wel en niet mag? Wij praten je hier bij.

Lees ook:

Van Loenshof_centrum

Tijd voor een overzicht: deze nieuwe zaken gingen in juni open in Enschede

Aan het einde van elke maand blikken we even terug: wat ging er allemaal open in Enschede? Kijk maar...
Van Heekplein

Back to the eighties: 7 x heerlijke foto’s van Enschede in de jaren tachtig

Oh, die nostalgie! Wekelijks duiken we de archieven in voor mooie beelden van Enschede van vroeger. ...
weerseloseweg

Snappen we niet: deze woningen staan al máánden te koop in Enschede

Wij vinden het heerlijk om Funda af te struinen en komen regelmatig mooie huizen in Enschede tegen d...

Meer over

Corona Nieuws

adv.