Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Visite, oppassen of ander bezoek: dit zijn de regels in coronatijd

Door Carin Van der Meij 18 mei 2020

Kappers mogen weer aan het werk, basisschoolleerlingen gaan naar school en zo zijn er met ingang van 11 mei meer coronamaatregelen versoepeld. Maar hoe zit dat met bezoek thuis? Zijn de regels veranderd of mag je nog steeds maximaal drie mensen op visite?

Het antwoord is: ja, de regels blijven hetzelfde. Wil je visite ontvangen? Dan mogen er maximaal drie mensen over de vloer komen, uitgezonderd de mensen die in het huis wonen. Ook moet je anderhalve meter afstand houden met je bezoek.

Boete

Kun je een boete krijgen als er teveel mensen op bezoek zijn? Nee, daar wordt niet op gecontroleerd. Wel kan er gehandhaafd worden als er sprake is van overlast, lezen we op de website van de Rijksoverheid.

Buiten afspreken

Als je ergens buiten wilt afspreken, is het een ander verhaal. Aan het aantal personen waarmee je buiten bent, zit geen maximum meer. Je moet er wel rekening mee houden dat er gehandhaafd kan worden als je met drie of meer personen buiten bent, maar geen anderhalve meter afstand van elkaar houdt. Ook als het te druk wordt op bepaalde plekken.

Oppassen

De Rijksoverheid raadt oppassen af. Een bezoek van opa en oma is wel toegestaan, maar tijdens het oppassen is het lastig om die afstand te bewaren en dat is precies de reden waarom het wordt afgeraden.

Lees ook:

Enschede centrum

Steeds meer open in Enschede; zo ziet de planning eruit

De professionele schaar kan volgende week door de te lange lokken van Enschedeërs. Het kabinet heeft...
centrum_enschede-31

Deze plekken zien er binnenkort (hoera!) weer wat gezelliger uit

Toen woensdagavond bekend werd dat de terrassen en restaurants - waarschijnlijk! - weer open mogen o...
huis kopen enschede

Zoveel eigen geld heb je nodig om als starter een huis te kunnen kopen in Enschede

Als je als starter op huizenjacht bent in Enschede, kom je er al snel achter dat een eigen zak geld ...

Meer over

Corona

adv.