Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: na 20.00 uur een alcoholvrij biertje kopen?

Door Charmain Zwijnenberg 22 oktober 2020

Eén van de nieuwe coronamaatregelen is dat supermarkten na 20.00 uur geen alcohol meer mogen verkopen. Veel winkels sluiten daarom na dat tijdstip de gangpaden met bier en wijn af. Maar hoe zit dit met alcoholvrije dranken? Kun je ’s avonds nog wel een Radler 0.0 of een alcoholvrij wijntje scoren? Zochten wij uit!

Bij Jumbo aan de Noorderhagen kun je na 20.00 uur gewoon een alcoholvrij biertje halen. “We hebben de 0.0-dranken op de kopstelling staan, zodat mensen die nog steeds kunnen kopen”, laat een medewerker van de supermarkt weten.

Vraag het AH-personeel

Ook bij Albert Heijn XL gooi je na achten probleemloos een paar alcoholvrije drankjes in je winkelwagen. Of nou ja, dat doet het personeel voor je. “Het is zeker nog mogelijk om een alcoholvrij biertje of wijntje te kopen na 20.00 uur. Het gangpad is afgezet, maar een van onze collega’s pakt het dan graag voor de klant.”

Scoor je Radler vóór 20.00 uur

Bij Spar is dat anders. Daar moet je je 0.0-biertje wel voor 20.00 uur scoren. “Volgens de wet is het waarschijnlijk toegestaan, maar wij zetten het alcoholschap af met hekken vanaf 20.00 uur. Dus alcoholvrije dranken kopen is dan helaas niet mogelijk”, aldus een medewerker.

Van tevoren checken

Kortom: het ligt er een beetje aan naar welke supermarkt je gaat na achten. Misschien kun je het beste gewoon voor 20.00 uur je (al dan niet alcoholvrije) drank inslaan. Of je pleegt voor de zekerheid een belletje naar de desbetreffende winkel. Kom je ook niet voor verrassingen te staan.

Lees ook:

mag je boodschappen doen tijdens ouderenuurtje

Mag dat: boodschappen doen tijdens het ouderenuurtje als je niet oud of kwetsbaar bent?

Tijdens de persconferentie van maandag 28 september, stelde premier Rutte dat supermarkten twee uur ...
Lidl

Ouderen- en kwetsbarenuurtjes in Enschedese supermarkten: dit zijn de tijdstippen

Een woord dat je voor 2020 niet kende: ‘ouderen- en kwetsbarenuurtjes’. Deze uurtjes in supermarkten...
enschede_centrum

Aantal coronabesmettingen loopt verder op in Enschede: dit zijn de laatste cijfers

De gedeeltelijke lockdown heeft nog geen effect op het aantal positief geteste Nederlanders. Het aan...

adv.