Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het aantal coronabesmettingen in Enschede blijft stijgen: dit zijn de laatste cijfers

Door Charmain Zwijnenberg 22 september 2020

Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft oplopen. Jaap van Dissel, directeur infectieziektebestrijding van het RIVM, spreekt volgens de NOS zelfs van een tweede golf. De afgelopen week zijn 13.471 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Daarvan komen 47 mensen uit Enschede. 

Klik hier voor de cijfers van 23 tot en met 20 september.

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 16 tot en met 22 september.

Coronabesmettingen in Enschede

In Enschede is het aantal besmettingen gestegen de afgelopen week. Op 22 september zijn er 443 coronabesmettingen geregistreerd in onze stad. Op 15 september waren dit er 396. Dat zijn 47 nieuwe geregistreerde besmettingen. Die week ervoor waren er 37 nieuwe besmettingen.

Er is afgelopen week één nieuwe ziekenhuisopnames geweest als gevolg van corona en er zijn geen Enschedeërs overleden aan het virus.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde besmettingen in Enschede vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Enschede zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Enschedeërs er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Enschedeërs die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 192.255 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Van al die mensen zijn 13.471 nieuwe positieve uitslagen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 6,1 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 8.265. De afgelopen week overleden in Nederland 33 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Lees ook:

syndroom van down

Vacatures! 7 x deze bedrijven in Enschede zijn op zoek naar toppers

Ben jij op zoek naar een leuke (bij)baan in Enschede? Blader dan snel door dit lijstje. Er wordt ond...
centrum_Kalanderstraat

Filialen van Expresso, Miss Etam en Claudia Sträter sluiten: dit is de status in Enschede

Bij verschillende modezaken van NXT Fashion gaat de bezem erdoor: het bedrijf sluit vestigingen van ...
oude_ambachtsschool-04

Even binnengluren: zo ziet de oude Ambachtsschool er tegenwoordig uit

Grote ramen, lange gangen met granitovloeren en veel glas-in-lood: de oude Ambachtsschool aan de Bod...

adv.