Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je weten als je deze zomer geen coronaboete wilt krijgen

Door Carin Van der Meij 10 juli 2020

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terrasje pakken, zwemmen, naar een concert gaan of er een dagje op uit. Alleen wat mag wel en niet in deze tijden? Om een dikke prent te voorkomen, nemen we de coronaregels voor zomerse activiteiten in Enschede met je door.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Terrasje pakken

Op een hete dag in Enschede willen we natuurlijk het terras op. Kan je zomaar met een vriendengroep een drankje scoren op de Oude Markt? Per 1 juli geldt geen maximum aantal gasten meer in de horeca. Pas als je binnen meer dan 100 en buiten meer dan 250 gasten toe kan laten is reserveren en een checkgesprek verplicht.

Met je vrienden het terras op lijkt dus geen probleem. Wel kan je een boete krijgen als je je niet houdt aan de anderhalve meter afstand. In de horeca geldt de regel: houd afstand tenzij je tot één huishouden hoort of jij en je vrienden onder de 18 jaar zijn. Lees meer over de coronamaatregelen in de horeca op Koninklijke Horeca Nederland.

terras_oude markt_samsam (2)
Foto: redactie indebuurt Enschede

Dagje uit met het openbaar vervoer

Een dagje naar Hengelo of een bezoek aan Oldenzaal: eropuit in de omgeving van Enschede is hartstikke leuk. Wil je met het openbaar vervoer op pad? Dan gelden de volgende regels: vermijd drukte, reis buiten de spits, houd anderhalve meter afstand op de stations, perrons en bij haltes en last but not least: reizigers van 13 jaar of ouder zijn verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €95,-.

station Enschede
Foto: redactie indebuurt Enschede

Dagje weg met de auto

Teveel gedoe? Dan kun je ook met de auto op stap. Alleen dan is weer de vraag: mag je meerijden met mensen die geen onderdeel uitmaken van jouw huishouden? Ja, dat mag. De Rijksoverheid adviseert mensen van 13 jaar of ouder wel een mondkapje te dragen als je in een auto zit met mensen uit een ander huishouden.

Singel
Foto: redactie indebuurt Enschede

Zwemmen

Op een hete zomerse dag willen we niets liever dan een plons nemen in het Aquadrome of Het Rutbeek. Alleen mag dit wel? Volgens het RIVM is er geen bewijs dat het virus zich verspreidt via het water. Dat betekent dat je gewoon naar zwembaden of zwemlocaties kunt, maar ook hier moet je anderhalve meter afstand houden. Dit geldt alleen voor mensen vanaf 13 jaar. Voor zwemlocaties en zwembaden is een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan zwemmen.

Goed nieuws voor iedereen die wil zwemmen in de zomervakantie. Door de verdere versoepeling is zwembad binnen en buiten weer dagelijks open.www.sportaal.nl/tickets

Posted by Aquadrome Zwemparadijs on Thursday, 2 July 2020

Naar het museum

Een drankje op het terras of een middagje zwemmen afwisselen met een museumbezoek? Goed idee! Met een beetje cultuur snuiven om z’n tijd is niets mis. Maar houd je ook hier aan de regels als je geen dikke boete wilt ontvangen. Dat betekent wederom anderhalve meter afstand houden. Om die maatregel te kunnen waarborgen adviseren De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe om alvast online je ticket te bestellen.

De Museumfabriek - Roombeek
Foto: redactie indebuurt Enschede

FC Twente aanmoedigen

Sinds 1 juli mag de Grolsch Veste weer bezoekers ontvangen. Ook al vinden er vanwege de zomerstop geen competitiewedstrijden plaats, je kunt ‘ons cluppie’ wel tijdens oefenwedstrijden aanmoedigen. Maar let op: luidkeels meezingen of schreeuwen mag dan weer niet. Ook moet je je uiteraard houden aan de anderhalve meter afstand.

Grolsch Veste

Lees ook

Oude Markt_centrum

Zoveel coronaboetes zijn er uitgedeeld in Enschede

Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert een boete. Dat weet iedereen. Maar hoe groot ...
zomervakantie 2020

Zomervakantie 2020: de leukste uittips zodat jouw kind zich niet hoeft te vervelen

De zomervakantie van 2020 zal waarschijnlijk iets anders verlopen dan je een paar maanden geleden ge...
Diekmanzwembad 1989

Toen in: 8 x zo bracht men vroeger de zomer door in Enschede

De zomervakantie is begonnen in onze regio! Veel Enschedeërs zullen die dit jaar in eigen stad doorb...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona

adv.