Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronavirus in Enschede: dit zijn de nieuwste cijfers van het RIVM

Door Carin Van der Meij 24 november 2020

In de afgelopen week rapporteerde de GGD 387 nieuwe meldingen van Enschedeërs die positief zijn getest op het coronavirus. Dat blijkt uit het nieuwe weekrapport van het RIVM. De cijfers gaan over de periode 18 tot en met 24 november. 

In de periode van11 tot en met 17 november waren 408 inwoners uit onze stad bij de GGD positief getest op COVID-19. Afgelopen week waren dat er dus 21 minder.

Coronabesmettingen in Enschede

In Enschede zijn op 24 november 4582 coronabesmettingen geregistreerd. Op 17 november waren dat er 4195. Dat zijn 387 nieuwe besmettingen in een week tijd. Kijken we naar het aantal ziekenhuisopnames dan zien we dat er afgelopen week geen Enschedeërs in het ziekenhuis zijn opgenomen als gevolg van corona. Die week ervoor waren dat er nog 13. In de periode van 18 tot en met 24 november is 1 Enschedeër overleden als gevolg van het coronavirus. Een week eerder zijn 9 inwoners aan het virus overleden.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Enschede vanaf het begin van de uitbraak tot nu. Wil je weten wat de cijfers per dag zijn in Enschede? Bekijk dan het dashboard van de Rijksoverheid.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen in totaal bekend zijn bij de GGD vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden geregistreerd door de GGD. Omdat het melden van sterfte- en ziekenhuisopnames bij de GGD niet verplicht is, kan het zijn dat deze cijfers niet volledig zijn.

Benieuwd naar het weekrapport van de RIVM op landelijk niveau? Lees hier meer over op het AD.

Lees ook:

coronafoto's_centrum-04

Geen verlenging van extra maatregelen: dit gaat er in Enschede weer open

De extra coronamaatregelen die sinds 4 november gelden, worden niet verlengd. Dat betekent dat Conco...
Coronatest drive-in ANP-423320848

Mag je lopend of fietsend door de coronatest drive-in in Enschede?

Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met klachten zich laten testen op corona. Zo ook in Enschede....
online verjaardag

Happy Birthday: 5 x leuke tips voor het vieren van je verjaardag tijdens corona

Door corona komt er een streep te staan door veel leuke activiteiten. Zo ook het vieren van verjaard...

adv.