Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Burgemeester Van Veldhuizen met corona opgenomen in ziekenhuis

Door Charmain Zwijnenberg 26 oktober 2020

Onze burgemeester Onno van Veldhuizen is gistermiddag (zondag 25 oktober) met coronaklachten opgenomen in het ziekenhuis. Dat maakt Gemeente Enschede via een persbericht bekend. De burgemeester is zaterdag positief getest op corona.

Van Veldhuizen kreeg in het weekend van 17 en 18 oktober verkoudheidsklachten en koorts. De Enschedese burgemeester ging in thuisquarantaine en deed vorige week maandag een eerste test die negatief bleek te zijn. Omdat de verschijnselen in de loop van de week verergerden volgde een tweede test die de besmetting met COVID-19 bevestigde.

“Onderschat het virus niet”

“Nadat ik voor de eerste keer getest was, kreeg ik longontsteking en hele hoge koorts”, liet Van Veldhuizen zaterdag in een persbericht weten. “Ik had niet verwacht dat een fitte vijftiger er zo snel en zo hard door geraakt kon worden. Kan me niet herinneren dat ik me ooit zo ziek gevoeld heb. Ik spreek nu uit eigen ervaring; onderschat het virus niet! Zorg dat je er snel bij bent, wacht niet af, maar laat je testen. Luister naar je lichaam en installeer de CoronaMelder-app als je dat nog niet gedaan hebt.”

Opgenomen in ziekenhuis

Vanmiddag maakte Gemeente Enschede bekend dat de gezondheidsklachten van de burgemeester aanhielden en dat hij zondag is opgenomen in het MST. Van Veldhuizen dankt iedereen die hem de afgelopen dagen sterkte en een spoedig herstel toegewenst heeft.

Update: woensdag 4 november is burgemeester Van Veldhuizen uit het ziekenhuis ontslagen om thuis verder te herstellen van de besmetting met het coronavirus.

Lees ook:

Coronatest drive-in ANP-423320848

Mag je lopend of fietsend door de coronatest drive-in in Enschede?

Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met klachten zich laten testen op corona. Zo ook in Enschede....
mag je boodschappen doen tijdens ouderenuurtje

Mag dat: boodschappen doen tijdens het ouderenuurtje als je niet oud of kwetsbaar bent?

Tijdens de persconferentie van maandag 28 september, stelde premier Rutte dat supermarkten twee uur ...
markt enschede

Nieuwe cijfers van het RIVM: aantal coronabesmettingen in Enschede stijgt sneller

Geen goed nieuws: nog altijd stijgt het aantal positief geteste Nederlanders, blijkt uit de nieuwe w...

adv.