Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Agaath draagt een haarstukje: ‘Ze zetten niet gelijk een pruik op je kop’

Aangeboden door Confident Haarzorg 20 november 2020

Agaath (79) heeft al drie jaar last van dunner wordend haar. Ook wel alopecia androgenetica genoemd. Meestal denken mensen bij het woord alopecia aan kale plekken op het hoofd, maar dat is lang niet altijd het geval. 

Verzamelnaam

Alopecia is een verzamelnaam voor haaruitval. Agaath heeft een milde vorm waarbij het haar steeds dunner wordt op de bovenkant van het hoofd, bij de kruin. Het is niet zo dat het kale plekken zijn, zoals bij andere vormen van alopecia. Deze haarzakjes worden gewoon heel fijn, vertelt Ellen, haarspecialist bij Confident Haarzorg.

Kale kruin

Agaath gaat de deur niet uit voor haar kapsel netjes zit. “Wanneer ik naar een feest ging spoot ik er altijd een halve spuitbus haarlak in, net als Beatrix. Toen was mijn haar nog wat voller. Nu voel ik al een behoorlijke tijd aan de achterkant van mijn hoofd echt zo’n kale kruin. Mijn dochters wezen mij daar vaak op, maar zelf wilde ik er niets mee doen. Ik dacht altijd: daar begin ik niet aan.”

Confident haarzorg haarstukje
Agaath bij Confident Haarzorg

Over de drempel

“Ik fietste vaak langs Confident Haarzorg en mijn vriendin benoemde het ook al eens. Na een tijdje ben ik toch maar eens gaan kijken bij deze winkel. Toevallig hadden ze op dat moment tijd en konden ze alles met veel geduld aan mij uitleggen. Veel mensen vinden de drempel misschien te hoog, maar als je de drempel eenmaal over bent helpen ze je echt met alles.”

Confident haarzorg haarstukje
Haarspecialist Ellen krult het haar

Grappige haarstukken

Toen Agaath eenmaal binnen was werd ze meteen door de haarspecialisten geholpen. “Ze hebben allerlei grappige haarstukken laten zien. Het stukje dat ik nu heb past qua kleur uitstekend. Ik wilde geen hele pruik, want aan de voorkant is mijn haar nog acceptabel. Het haarstukje kan ik zelf in en uit mijn haar doen, want het werk met kleine kammetjes.”

Stevig stukje

Wij vroegen Agaath of ze niet bang is om het haarstukje te verliezen, met harde wind bijvoorbeeld. “Nee hoor! Het zit heel stevig want je prikt het dus met die kammetjes in je haar. De kammetjes buig je om en het haarstukje zet je strak. Dit was ook een van mijn eerste vragen aan de haarspecialist. Ik was toen op de fiets, dus ik wilde niet halverwege mijn fietstocht afstappen om m’n haar op te rapen.” 

Confident haarzorg haarstukje
Het eindresultaat!

Rijk gevoel

“Je zou denken dat ik er misschien onzeker van wordt, maar dat is niet het geval. Ik schaam me er absoluut niet voor! Mensen spuiten de lippen vol, een ander heeft een kunstgebit en ik heb een haarstukje. Het is een veel rijker gevoel. Ik vind het echt een pluspunt, geen belemmering. En ik krijg allerlei leuke complimenten over m’n kapsel!”

Goede service

Agaath is enorm tevreden over Confident Haarzorg. “Ze stellen je zo gerust, helpen je coulant en het gaat allemaal heel eenvoudig. Het is absoluut niet zo dat ze gelijk een pruik op je kop zetten. Ik had zelf alle ruimte om te beslissen en je zit nergens aan vast. Tegen mijn (klein)kinderen zeg ik elke keer: ik zet mijn hoedje weer op! Ik heb het haarstuk nog niet zo lang, maar ik vind het echt een uitkomst.”Deze bijdrage wordt je aangeboden door Confident Haarzorg. Meer over Confident Haarzorg ontdekken?

Confident Haarzorg


Vandaag gesloten

Brinkstraat 60 , Enschede

adv.