[Video] Terug naar de middeleeuwen bij Dragonheart

Door Charmain Zwijnenberg 24 maart 2019

Zwaarden en harnassen in de ridderwinkel, opgezette vossen en herten in de groene kamer en op het plein verschillende mensen in middeleeuwse gewaden die allemaal hun eigen ambacht uitvoeren. Dit weekend (23 en 24 maart 2019) organiseert Dragonheart het Middeleeuws Weekend en wij waren erbij voor een video. 

Middeleeuwse vissoep

We maken een praatje met Richard die op dat moment een middeleeuwse vissoep aan het bereiden is. Richard is lid van het Middeleeuws Genootschap Dragonheart. ’s Avonds, wanneer alle bezoekers zijn vertrokken, komen de leden van het genootschap bij elkaar en genieten ze rondom een kampvuurtje van Richards vissoep. “Dat is heel gezellig. We zien elkaar alleen op dit soort evenementen, dus we hebben elkaar genoeg te vertellen. We spelen spelletjes en vertellen moppen, dat soort dingen. En na afloop slaap ik hier in de tent achter mij,” vertelt Richard. En mobiele telefoons zijn uit den boze? “Ja, die hadden ze in de middeleeuwen ook niet.”

Tekst gaat verder onder de video

 

Keltisch amulet

Ook spreken we Wheylyn: “Dat betekent zoon van de wolf.” Bij Wheylyn kunnen kinderen een keltisch amulet maken. Ook organiseert hij wandelingen in het Stroinksbos. “Dan vertel ik keltische verhalen. Heel leuk om te doen,” vertelt Wheylyn.

Charmain: “Op naar de ridderwinkel. Of is het de Game of Thrones-set?”

Charmain Zwijnenberg woont pas net in Enschede. Daarom gaat ze op zoek naar dingen die je als nieuwe...

Meer over Dragonheart ontdekken?

Dragonheart entertainment

Vandaag gesloten

Stroinksweg 90, Enschede

Bekijk meer:entertainment

adv.