Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[VIDEO] Hartverwarmend! Wij brachten jullie kaarten naar Enschedese ouderen

Door Charmain Zwijnenberg 25 december 2019

Een aantal weken geleden vroegen we jullie om kerstkaarten te sturen voor eenzame ouderen. En dat hebben we geweten… De kaarten vlogen ons om de oren. Wij brachten de ruim 1100 (!) kaarten, brieven en knutselwerkjes naar de ouderen van verzorgingscentrum De Posten.

Kerstkaartenactie

Terwijl onze agenda’s bomvol staan met afspraken met familie en vrienden, zijn er ook mensen die de feestdagen alleen doorbrengen. Voor veel ouderen is dit de realiteit. Om ervoor te zorgen dat zij zich íets minder eenzaam voelen, heeft indebuurt een actie op touw gezet om deze ouderen te verblijden met een kerstkaart. We deden een oproep waar massaal op is gereageerd.

Tekst gaat verder onder de video

Stickers en glitters

Ontzettend veel Enschedeërs zijn in de pen geklommen. Mensen stuurden pakketten of kwamen kaarten persoonlijk afgeven. Zelfs complete Enschedese basisscholen gingen met stiften, stickers en glitters – veel glitters – in de weer om de ouderen een hart onder de riem te steken. Zo bijzonder!

Hartverwarmende reacties

Minstens zo hartverwarmend was het overhandigen van de kaarten aan de ouderen van De Posten. “Een geweldige actie,” vindt bewoonster mevrouw Van der Velde.

Tekst gaat verder onder de foto

kerstkaartenactie
Mevrouw Van der Velde vindt het een geweldige actie. Foto: Ingrid Bargeman van De Posten

Kerstgedachte

Jorike, communicatieadviseur bij De Posten, was ontzettend blij verrast. “Uit alle hoeken en gaten kwamen kerstkaarten bij jullie en bij ons binnen. Dit is echt de kerstgedachte.” Zij gaat ervoor zorgen dat de kaarten bij alle bewoners van De Posten komen, en daarbuiten. Jorike: “We delen ze ook uit aan de mensen in de wijk waarvan we weten dat ze eenzaam zijn en aan alle mensen die verbonden zijn aan De Posten.”

Dank dank dank!

Wij van indebuurt Enschede én alle bewoners van De Posten willen jullie ont-zet-tend bedanken voor het sturen van alle lieve kaarten met kerstwensen. Jullie zijn top!

Hele fijne feestdagen en een geweldig nieuwjaar!

adv.