Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x dit herken je vast als je op het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat hebt gezeten

Door Demi Zenderink 18 oktober 2020

Wellicht zitten er een aantal dingen tussen die de wat oudere lezers onder ons zich niet kunnen herinneren, maar ben jij tussen 2012 en 2018 dagelijks op en neer gefietst naar het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat? Dan zul je de volgende dingen vast en zeker herkennen.

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

De Dependance

Niet alleen voor lessen als levensbeschouwing of wiskunde, maar ook voor de toetsweken moest je regelmatig verkassen naar het krakkemikkige gebouw aan de overkant. Ondanks de gammele deuren of het feit dat de temperatuur niet altijd even fijn was, was het toch ook een mooi excuus om iets later in de volgende les te verschijnen. Want ja, je moest toch helemaal van het ene naar het andere gebouw lopen.

via GIPHY

“Ga maar een briefje halen”

Bekende uitspraak of niet? Als je ’s ochtends regelmatig te laat was, moet dit wel in je geheugen gegrift staan. Of het nou twee minuten of twintig minuten waren, mevrouw Berkien stond regelmatig onderaan de trap om de laatkomers een briefje te laten halen.

via GIPHY

Overvolle gangen

Druk, druk en nog eens druk. Bij het horen van de bel stroomden de lokalen leeg en kon je je kont niet keren of je zat al met je elleboog in het gezicht van een ander. Met ‘ga maar een briefje halen’ in je achterhoofd stormde je de trappen af om op tijd bij de volgende les te kunnen zijn. En ja, dat kon dan wel eens fout gaan, maar je was in ieder geval wel sneller beneden, auw!

via GIPHY

Meneer Kobes

Ook al had je een verschrikkelijke hekel aan geschiedenis of maatschappijleer, meneer Kobes wist er altijd wat moois van te maken. Met een vleugje – of laten we zeggen een grote vleug humor – zorgde hij ervoor dat je de lessen met gemak doorkwam.

via GIPHY

Fiets aan de ketting

Het kon wel eens voorkomen dat je wat aan de late kant was en dan was het makkelijk om je fiets vooraan tegen het hek te stallen. Dat werd natuurlijk niet erg gewaardeerd, waardoor het wel eens kon zijn dat je bij het naar huis gaan werd tegengehouden door een grote ketting aan je fiets. Gelukkig kwam dit zelden voor.

via GIPHY

Telefoontas

Misschien wel één van de grootste ergernissen van middelbare scholieren: de telefoontas. Bij binnenkomst was het vaak hopen dat de leraar het zou vergeten, maar helaas. Negen van de tien keer was jij je telefoon gewoon de hele les kwijt.

via GIPHY

Snacks under the stairs

Was jij vaak door haast je lunch vergeten? Of had je gewoon geen zin om wat te maken? Dan was je in de pauzes waarschijnlijk vaak te vinden in kantine ‘Snacks under the stairs’ voor een lekkere middag hap.

via GIPHY

Naar boven sneaken

Tijdens de pauzes was het niet toegestaan om bij de lokalen rond te hangen, ook al was het nog maar één minuut voor de bel. Er stonden daarom ook vaak leraren bij de trappen om een oogje in het zeil te houden. Zo nu en dan kon je via de trap bij de bibliotheek toch bij de lokalen komen, maar dan moest je wel het geluk hebben dat de deur niet op slot zat.

via GIPHY

Click Clack

Als je ooit Engels gehad hebt van meneer Nijmeijer, dan herken je dit vast nog wel. Als hij iemand aansprak die zijn mond moest houden, ging dit vaak gepaard met geklap en geknip van zijn vingers.

via GIPHY

Lees ook

spelletjes

6 x leuke dingen die je vanuit je eigen woonkamer kunt doen

De komende tijd zitten we met z'n allen weer vaker aan huis gekluisterd. We werken thuis of volgen s...
Monopoly Enschede overhandigen burgemeester

Wil je hebben! Je kunt nu sparen voor Monopoly Enschede

Burgemeester Onno van Veldhuizen heeft het eerste symbolische exemplaar van Monopoly Enschede al bin...
Molenstraat

De Molenstraat gaat bijna op de schop: dit zijn de omleidingsroutes

Rij je regelmatig over de Molenstraat? Lees dit artikel dan goed door. De drukke doorgaande weg word...
Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.