Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost: Wie is Angela?

Door Romy Wesselink 19 oktober 2019

Wanneer je geregeld aan een Enschedese bar hangt, zul je het misschien wel eens gehoord hebben. Iemand kwam naast je staan en vroeg niet om een lekker drankje, maar checkte of Angela aan het werk was. Terwijl wij bar weinig Angela’s in de Enschedese horeca kennen. Wie is toch die mysterieuze vrouw?

#askforangela

Om maar meteen met  de deur in huis te vallen: Angela bestaat helemaal niet. De Angela waar wij het over hebben dan. Ze is namelijk een fictieve vrouw die door BNN naar Nederland is gehaald door de campagne #askforangela. In Australië en Londen was ze al enige tijd aanwezig, en dankzij het programma Make Holland Great Again is ze nu ook in Nederland.

Wat doet Angela voor jou?

Angela is in de horeca het codewoord voor ‘ik voel me onveilig’. Word je lastig gevallen, zie je iemand iets in een drankje doen, is je date intimiderend? Kortom, voel je je onveilig? Vraag dan aan de bar naar Angela. Het barpersoneel zorgt dan dat jij veilig uit jouw situatie gehaald wordt en met een gerust hart naar huis kunt.

Is dat dan nodig?

Jazeker is dat nodig. Bijna de helft van de vrouwen en tien procent van de mannen krijgt in de club of op een festival te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag. En het is lang niet altijd even makkelijk om uit zo’n onveilige situatie te komen. Misschien staat degene die jou lastigvalt naast je of voel je je niet vrij om te praten. Met een codewoord kun je op een discrete manier het barpersoneel duidelijk maken dat je wordt lastig gevallen.

Tekst loopt door onder de video

Angela in Enschede

In Enschede is Angela ook aanwezig. Zo geeft onder andere Fellini aan het personeel op de hoogte te hebben gebracht van deze campagne. Om de campagne te laten slagen is het namelijk van groot belang dat al het personeel af weet van het codewoord, zodat er direct kan worden gehandeld. Fellini vindt het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt in hun zaak en wil door deel te nemen aan deze campagne de uitgaanswereld in Enschede een stukje veiliger maken.

Deze mysteries hebben we al eens opgelost:

kei rijksmuseum

Mysterie opgelost: Wat doet die grote kei voor het Rijksmuseum?

Zaterdag 12 oktober kun je tijdens de Museumnacht onder andere dansen op de krant. Dit evenement slu...
Stationsplein rode strepen

Mysterie opgelost: wat doen die rode strepen op het Stationsplein?

Wie vaak met de trein reist was het vast al eens opgevallen. Het Stationsplein is sinds korte tijd o...
begraafplaats

Mysterie opgelost: wat is dit eigenlijk voor verlaten kerkhof?

Tussen de Deurningerstraat en de Blijdensteinlaan ligt een oude begraafplaats. Her en der vind je ou...

Meer over

Mysteries

adv.