Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost: Wat is dit voor reusachtig beeld op het dak van ArtEZ?

Door Jannike Huisman 28 april 2018

Sinds kort zit het op het dak van ArtEZ Conservatiorium in de binnenstad een enorm beeld, half mens half dier. Een vreemde verschijning of toch niet?

Pan

Misschien ken je Pan wel uit de Griekse mythologie? Hij is de god van het woud en het vee en patroon van herders. In de mythen heeft Pan het onderlijf en de hoorns van een geit, half mens half dier dus. Dit beeld heeft eerder iets weg van een jongen van een jaar of tien, maar als je omhoog kijkt, zie je een reusachtige ‘godheid’.

Mysterie beeld dak ArtEZ pan

Muzikaal

Het beeld is gemaakt door het duo Spacecowboys. Deze kunstenaars maakten het zeven meter hoge beeld voor de IJsselbiënnale, een kunstroute langs de IJssel. De directeur van ArtEZ zag het kunstwerk daar staan en vond dit goed bij de school passen. “Ik zag in de houding van de muziekgod Pan iets terug van onze conservatoriumstudenten. Jonge iconen in wording, met een nieuwsgierige en avontuurlijke houding,” vertelt hij aan Tubantia. Pan is namelijk niet alleen de god van het woud, maar is ook muzikaal. Je kent de panfluit vast wel…

Mysterie beeld dak ArtEZ pan

Het beeld werd vorig week met een hijskraan boven de ingang van de ArtEZ gezet.

Zit jij met een mysterie in je maag?

Valt jou nou ook iets op in het Enschedese straatbeeld? Iets waarvan je denkt: ‘waarom is dit zo?’. Wat vraag jij je altijd al af? Tip ons jouw mysterie en stuur ons een berichtje. Deze mysteries hebben we al eens opgelost:

 
Kei Rijksmuseum zwerfkei

Mysterie opgelost: Waarom ligt er een grote kei voor het Rijksmuseum?

Enschede zit bomvol mysteries. Voor het Rijksmuseum ligt een enorme kei. Deze steen is hier natuurli...
Fabrieksschool

Mysterie opgelost: Wat is er gebeurd met de Fabrieksschool?

Het afgelopen jaar stond er een groot hek rondom de oude Fabrieksschool in het centrum van Enschede....

adv.