Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost: waarom zijn deze bomen op de Kop Boulevard gekapt?

Door Rebecca de Graaf 9 maart 2019

Wie regelmatig langs het Regiokantoor aan de Nijverheidstraat rijdt, was het misschien al opgevallen. Rondom dit pand zijn meerdere bomen gekapt, maar waarom eigenlijk? Wij zochten het voor je uit!

Voorbereidende werkzaamheden Kop Boulevard

Het kappen van deze bomen is nodig omdat de werkzaamheden in de openbare ruimte over een aantal maanden van start gaan. Deze kant van het centrum van Enschede krijgt namelijk een grootschalige make-over. Zo worden er meer dan 500 nieuwe woningen gecreëerd. Dit zijn zowel huur- als koopwoningen en ook de prijsklassen zijn uiteenlopend.

bomen kop boulevard_1
Bron: Google Streetview

Broedseizoen

Omdat de werkzaamheden voor de Kop Boulevard samenvallen met het broedseizoen, mag er op dat moment niet gekapt worden. Daarom wordt het kappen van de desbetreffende bomen nu alvast uitgevoerd. De kap betreft drie populieren in de buurt van het Regiokantoor en aantal andere bomen in de Beltstraat, Haaksbergerstraat en Nijverheidsstraat. Tevens wordt de komende periode een deel van de beplanting op de rotonde Haaksbergerstraat – Ripperdastraat verwijderd.

Meer bomen in de toekomst

Je hoeft niet bang te zijn dat het straks een kale bedoening wordt, want in de bouwplannen voor de Kop Boulevard staat vermeld dat er uiteindelijk meer bomen terug komen dan er gekapt zijn.

kop boulevard

Deze nieuwbouwprojecten in Enschede gaan binnenkort van start

Van nieuwe appartementen tot complete woonwijken, Enschede is al jaren volop in ontwikkeling. Ook in...

Meer over

Mysteries

adv.