Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie opgelost: Hoe zit het nu precies met poppodium Atak?

Door Jannike Huisman 17 maart 2018

Eind januari kwam helaas het bericht dat poppodium Atak failliet is. Toch stond er deze week op de site van Tubantia dat Atak weer open is. Maar is dat echt zo?

Faillissement

Op 31 januari kwam het bericht naar buiten: Atak in Enschede is falliet. De deuren moesten meteen sluiten en concerten en andere activiteiten konden niet meer doorgaan. Zo verhuurde Atak bijvoorbeeld oefenruimtes. Atak was vorig jaar in gesprek met poppodium Metropool om samen te gaan. Maar Metropool wilde hier niet mee verder gaan, toen bleek dat Atak ernstige financiële problemen had. Ook de subsidie van de gemeente was gestopt.

Voor de medewerkers was de sluiting pijnlijk. Atak speelde een belangrijk rol in de muziekstad Enschede. Daarnaast werd ook de huur opgezegd, waardoor de medewerkers niet meer in het pand konden. Alle activiteiten die nog wel inkomsten binnen brachten moesten worden gestaakt.

Atak weer open?

Deze week vertelde de wethouder Hans van Agteren dat de deuren weer open mogen. Ook de oefenruimtes kunnen nu weer gebruikt gaan worden. Toch klinkt dit een stuk zonniger dan het daadwerkelijk is. Medewerkers wisten namelijk nog van niks. Plaatsvervangend directeur Sigrid Binksma vertelde aan 1Twente dat er op dit moment alleen nog maar een voorstel ligt, maar dat het nog niet akkoord is. Het is dus nog even afwachten of het poppodium ook echt open gaat.

Zit jij met een mysterie in je maag?

Valt jou nou ook iets op in het Enschedese straatbeeld? Iets waarvan je denkt: ‘waarom is dit zo?’. Wat vraag jij je altijd al af? Tip ons jouw mysterie en stuur ons een berichtje. Deze mysteries hebben we al eens opgelost:

Ei van Ko

Mysterie opgelost: Wie zijn die mensen bij het Ei van Ko?

Ongetwijfeld ken je als Enschedeër het Ei van Ko voor het stadhuis wel. Misschien speelde je er als ...
Huis aan de Patmossingel gebouw in pathmos

Mysterie opgelost: Wat is dit voor gebouw in Pathmos?

De wijk Pathmos staat vol met de karakteristieke huizen met rode daken, pleinen en doorgangen. Het h...

adv.