Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk! Hema Enschede heeft een kinderzwerfboekenkast

Door Charmain Zwijnenberg 23 mei 2019

Wat leuk, bij Hema op het Van Heekplein kunnen kinderen sinds kort boeken meenemen om die vervolgens na het lezen weer rond te laten ‘zwerven’. In deze vestiging van de winkelketen staat namelijk een officiële kinderzwerfboekenkast. 

Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. De zwerfboeken moeten kinderen stimuleren om meer te lezen in hun vrije tijd. Door op verschillende locaties kinderzwerfboekenkasten te plaatsen krijgen alle kinderen de mogelijkheid om gratis een boek mee te nemen om te lezen. Daarna kunnen ze het boek weer verder laten zwerven zodat een ander kind hetzelfde boek kan lezen.

De Hema-winkel op het Van Heekplein is een van de 55 Hema-vestigingen in Nederland die zwerfboeken aanbiedt. Je kunt de boekenkast in het horecagedeelte van de winkel vinden.

Verschillende locaties in Enschede

Hema is niet de enige plek in Enschede waar je een een zwerfboekenkast kunt vinden. Sterker nog, op zo’n twintig locaties in onze stad staat een boekenstation. Veelal op basisscholen maar ook in sommige winkels en buurtcentra. Bekijk alle locaties op de website van Kinderzwerfboek. Daar lees je ook wat je moet doen als je op een andere plek een zwerfboek tegenkomt of je eigen boeken wilt doneren.

zwerfboeken

Lees ook:

Sporttoestellen in het Volkspark

Leuk! Spieren kweken in het Volkspark [VIDEO]

Ben je weleens in het Volkspark te vinden voor een wandeling, een hardlooprondje of om de hond uit t...

Dit zijn volgens jullie de beste nagelstudio’s in Enschede

Wij vroegen aan jullie waar je in Enschede de beste french manicure, gelnagels of kekke nailart kunt...
huwelijksaanzoek

Romantisch! Brandweerman rukt met spoed uit voor huwelijksaanzoek

Zaterdag 18 mei vond er een wel heel bijzonder huwelijksaanzoek plaats op het terras van café De Bei...

adv.