Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Enschedees koningspaar zwaaiend langs bejaardencentra: ‘We hopen op blije gezichten’

Door Charmain Zwijnenberg 29 maart 2020

Sinds de verpleeghuizen ‘op slot’ zijn gegaan zijn er verschillende initiatieven op touw gezet om de ouderen een hart onder de riem te steken. Ook Jessyca en haar zus Matanja komen in actie. Vandaag (zondag 29 maart) bezoeken ze als ‘koningspaar’ verschillende verpleeghuizen en bejaardencentra in Enschede om even naar de bewoners te zwaaien.

In de huid kruipen van het koningspaar is niets nieuws voor het tweetal. Jaarlijks zijn ze op Koningsdag in Enschede te bewonderen als Willem-Alexander en Máxima. “We krijgen daar altijd zoveel leuke reacties op en beleven er heel veel lol aan”, vertelt Jessyca, de koning van het paar. “En omdat veel ouderen het koningshuis wel interessant vinden, leek het ons leuk om langs de bejaardentehuizen te gaan om – uiteraard buiten – even te zwaaien.”

Geen familieleden of buitenstaanders

Het plan was bijna van de baan. “De maatregelen werden deze week aangescherpt en we wilden niet het risico lopen dat er allemaal familieleden of buitenstaanders op afkwamen om te kijken. Dit plan is puur bedoeld voor de bewoners van de instellingen die vanaf hun balkon kunnen kijken als ze dat willen.”

‘We hopen op blije gezichten’

Gelukkig gaat het koningsfeestje vandaag toch door. Jessyca: “Slechts één contactpersoon per instelling heeft het tijdschema, dus dat moet goed gaan. We hopen op veel blije gezichten van de bewoners.”

Heel veel typetjes

Het koningspaar is slechts één van de typetjes die de zusjes spelen onder de naam Zusje&ik Acts. Jessyca: “Serveersters, paparazzi, Gooische vrouwen, fitnessinstructeurs; we hebben al zoveel typetjes gedaan. We doen dit al jaren en beleven er ontzettend veel lol aan.”

Geen Koningsdag

Het is vast een grote domper voor Jessyca en Matanja dat Koningsdag dit jaar is afgelast. “Zo zonde is dat! Zat er natuurlijk wel aan te komen. Helaas pindakaas, daar doen we niets aan. Misschien pikken we in de zomer of in het najaar nog wel een leuk evenementje mee. Nu eerst de bewoners van de bejaardencentra opvrolijken!”, zegt Jessyca tot slot.

Lees ook:

Oude Markt

[VIDEO] Zo ziet een zonnige zaterdag in hartje Enschede eruit in coronatijd

Op een 'gewone' zonnige zaterdag in Enschede zijn de terrasjes op de Oude Markt lekker vol. Het Van ...
boodschappen doen in coronatijd

Zo ziet boodschappen doen er nu uit in Enschede

Anderhalve meter afstand houden: ook in de supermarkten moeten we eraan geloven – voor ons eigen bes...
uitzicht toren stadhuis

Coronavirus in Enschede: alle ontwikkelingen op een rij

Vanwege de vele vragen over het coronavirus hebben we hier alle ontwikkelingen in Enschede voor je v...

adv.