Alsjeblieft! 25 tips om je leven in Enschede nóg leuker te maken

markt_van heekplein_centrum
Foto: indebuurt Enschede

Wonen in Enschede is natuurlijk al hartstikke leuk. Maar met de tips in dit artikel maak je je leven in Enschede nóg een stukje leuker.

 1. Was je als kind een echte boekenworm? Pak die hobby weer op! Word lid van de bieb en verslind het ene exemplaar na het andere. Hier vind je alle bibliotheken in Enschede. Wist je trouwens dat je bij de bieb ook tijdschriften kunt lenen?
 2. Gratis boeken lezen kan ook. In een heleboel Enschedese tuinen staat een minibieb. Haal er een boek uit dat je aanspreekt en leg een gelezen boek weer terug in het kastje.
 3. Ook andere hobby’s van vroeger kan je een nieuw leven inblazen. Tekenen, bijvoorbeeld. Sla bij Bertus Workel wat tekenspullen in of leen deze van je (klein)kind, zoek een bankje in het park op en tekenen maar!
 4. Ook leuk: huizen tekenen! Koop bij Boekhandel Broekhuis het boek ‘Huisportretjes tekenen’ (van een architect uit Deurningen) en teken Enschedese huizen en gebouwen na. Een paar tips: in de Walstraat en Haverstraatpassage vind je prachtige oude panden, de herenhuizen aan de Lonnekerspoorlaan zijn hartstikke ’tekengeniek’ en wat dacht je van Rijksmuseum Twenthe of het Balengebouw?
 5. Breng eens een bezoek aan de markt. Want je weet wat ze zeggen: op de markt is je gulden een daalder waard. Of eh, je euro is twee euro waard. Elke dinsdag en zaterdag is er een warenmarkt op het Van Heekplein waar je voor een mooi prijsje je boodschappentas kunt vullen met verse groenten, fruit of noten. Op donderdagochtend vind je een markt in Wesselerbrink. Bezoek je de markt al wekelijks? Grote kans dat je dan steeds bij dezelfde kramen shopt. Kies er eens voor om je boodschappen bij een ander marktkraampje te kopen. En ga eens voor andere producten dan normaal. Bonustip: wist je dat je elke zaterdag een biomarkt op het Ei van Ko vindt?
 6. Nu je toch naar de markt gaat, maak een praatje met de marktkooplieden. Vinden ze vast leuk. En jij ook.
 7. Denk eens na: welke spullen koop je nu in een supermarkt of warenhuis en kan je ook bij een lokale ondernemer kopen? Helemaal in deze tijd kunnen de locals wel een beetje steun gebruiken. En door anderen te helpen stijgt jouw humeurteller ook. Win-win!
 8. Als we íets van de coronacrisis hebben geleerd, dan is het wel dat wandelen helemaal niet zo suf is als we dachten. Enschede heeft prachtige parken waar je heerlijk kunt lopen en in dit artikel geven we je een paar fijne wandelroutes cadeau. Graag gedaan.
 9. Combineer je parkwandeling met iets lekkers. Theetuin ik & mijn moeder ligt midden in het Wooldrikspark. Extra tip: bestel de witte tobleronetaart. Die is zalig! Genoeg bankjes in het park waar je van je taartje kunt genieten.
 10. Wandel je liever door de stad? Ga dan voor een fijne stadswandeling. Wat dacht je van de interactieve Harry Bannink & Willem Wilmink-wandeling, de monumentenroute of de wigboldroute?
 11. En als je dan door de binnenstad van Enschede loopt, kijk eens wat vaker omhoog! Anders mis je een hoop moois.
 12. Ben je het wandelen zat? Ga toch fietsen! Haal je stalen ros uit de schuur, volg een van deze fietsroutes en trappen maar!
 13. Van taartjes eten word je blij! Een stuk appeltaart eten bij je favo koffietent kan helaas nog niet. Maar gelukkig kan je bij veel zaken iets lekkers afhalen. Een vegan brownie van ETN, een plak carrot cake van Frank & Charlie of een sinaasappeltulbandje van Rosy’s, bijvoorbeeld.
 14. Zin in een warm drankje to go? Go! Bestel een warme chocomelk bij Stoet, een chai latte bij DE Café of een theetje bij Het Striekiezer.
 15. Geniet thuis van een lekkere maaltijd van jouw lievelingsrestaurant. Bestel tapas van Los Sueños, een curry van Spice King India of een burger van Willemientje. Dek de tafel mooi, steek een kaarsje aan en genieten maar!
 16. Je kunt het je misschien niet voorstellen als je bezig bent, maar na een goede work-out voel je je (bijna) altijd beter. Extra fijn dat de sportscholen weer open zijn.
 17. Geen sportschoolabonnement? Geen probleem. Genoeg plekken in Enschede waar je gratis en voor niets kunt bewegen.
 18. Geef je huis een make-over. Breng een bezoek aan een toffe woonwinkel in Enschede of houd het lekker budgetproof en shop je nieuwe interieur bij elkaar in een kringloopwinkel.
 19. Wooninspiratie nodig? Je hebt vast nog niet alle binnenkijkers op indebuurt Enschede gezien. Hoe heerlijk is het om ongegeneerd te gluren bij de buren?
 20. Speel een spelletje met een Enschedees tintje.
 21. Planten hebben een goede invloed op je humeur. Dus haal zo’n groene rakker in huis! Scoor er een op de markt of bij een tuincentrum.
 22. Koop een bos bloemen. Niet voor een ander, maar voor jezelf! Dat heb je verdiend.
 23. Leg jezelf in de watten. Boek een massage, maak een afspraak bij de pedicure of kies voor wimperextensions.
 24. Geef kleding die je niet meer draagt weg aan familie of vrienden, breng het naar een kringloopwinkel of ruil je oude textiel in voor geld!
 25. En nu er weer plek is in je kast: de voorjaarscollectie ligt (bijna) in de winkel. Shop alvast een outfit, want voor je het weet is het lente.

Heb jij ook een goede tip? Deel deze met ons!

Lees ook

Meer in deze categorie

Genieten van Enschede

Ga naar “Hoera! Eerste lammetjes geboren bij kinderboerderij in Enschede”

Hoera! Eerste lammetjes geboren bij kinderboerderij in Enschede

Kinderboerderij Noord lammetjes kijken
Ga naar “Zin in! Dit is de line-up van Tuckerville 2023”

Zin in! Dit is de line-up van Tuckerville 2023

tuckerville-2022-02
Ga naar “Aha! Zo komt hogeschool Saxion aan zijn naam”

Aha! Zo komt hogeschool Saxion aan zijn naam

naam saxion enschede

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Alle Perla bonen van € 21,57 voor € 14,38”

Alle Perla bonen van € 21,57 voor € 14,38

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Multifunctionele kunststof kast € 79,99”

Multifunctionele kunststof kast € 79,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Nescafé Dolce Gusto of Starbucks koffiecups van € 5,69 voor € 3,29”

Nescafé Dolce Gusto of Starbucks koffiecups van € 5,69 voor € 3,29

 • Dirk
 • Geldig t/m 4 april 2023
Ga naar “Alle Beemster* van € 2,79 voor € 2,09”

Alle Beemster* van € 2,79 voor € 2,09

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “4-laags toiletpapier € 6,69”

4-laags toiletpapier € 6,69

 • ALDI
 • Geldig t/m 2 april 2023

Agenda

Ga naar “Paaskermis”

Paaskermis

 • Volkspark Enschede
 • Van 8 apr t/m 17 apr
Ga naar “Dino Fabriek”

Dino Fabriek

 • Vliegveld Twenthe
 • Van 29 jul t/m 3 sep
dinopark
Ga naar “Bevrijdingsfestival”

Bevrijdingsfestival

 • 5 mei 2023
bevrijdingsfestival-enschede
Ga naar “Enschede Marathon”

Enschede Marathon

 • 16 april 2023
Enschede Marathon 2
Ga naar “Hardfest”

Hardfest

 • Universiteit Twente Sportcentrum
 • 22 april 2023
Universiteit Twente