Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 redenen waarom wonen in De Bothoven nog niet zo erg is

Door Jannike Huisman 27 februari 2018

‘De Bothoven? Daar wil je toch niet wonen?’, horen we vaak. Maar laten we even de vooroordelen rond De Bothoven aan de kant schuiven. Oké: er zijn misschien af en toe wat problemen in de wijk, maar wonen in De Bothoven heeft ook zo zijn voordelen. 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Bijzondere winkeltjes

De Blije Naald Enschede
De Blije Naald

In De Bothoven vind je veel unieke winkels, vooral aan De Klomp en de Lipperkerkstraat zitten er heel wat. En daar houden wij wel van. In januari opende de creatieve winkel De Blije Naald en verderop in de straat vind je winkels zoals Bim Bam Buisje, Ooievaar & Co en de bakkerij met vers brood van gisteren.

Mooie watertoren

Watertoren De Bothoven

De watertoren Hoog en Droog werd in 1890 gebouwd en is wel 40 meter hoog. De watertoren is al jaren buiten gebruik, maar kenmerkt de skyline van de wijk. Het ingenieursbedrijf Clafis kocht vorig jaar de watertoren en heeft bijzondere bouwplannen. Wie weet kun je hier binnenkort wel in een appartementje wonen of uit eten gaan!

Mooi wonen

Binnen kijken bij Sanne

Hoewel de huizen in De Bothoven er aan de buitenkant misschien niet heel aantrekkelijk uitzien. Binnen kun je het zo leuk maken als je wilt. Zo namen we al eens een kijkje bij het huis van Sanne en het appartement van Corine.

Hapje eten bij de Foodhal

opening-twentsche-foodhal-9

Een échte toevoeging aan de wijk: de Twensche Foodhal. Deze oude fabriek is fijne plek om uit eten te gaan en als je in De Bothoven woont, is het om de hoek!

 

Vrolijke elektriciteitshuisjes

elektriciteitshuisje De Bothoven Enschede
Toen er nog een tram door Enschede reed

Elektriciteitshuisjes zijn meestal lelijke, grijze dingen. Maar in De Bothoven lijken het wel kleine kunstwerken. Op initiatief van de wijkraad zijn veel van deze huisjes beschilderd door jonge kunstenaars. De tram, de watertoren of de oude stadspoort? Het is genieten!

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.