Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

4 x de leukste halloweenhuizen in Enschede

Door Demi Zenderink 29 oktober 2020

Halloween staat weer op de planning en ook in Enschede wordt er goed versierd. Ben je nou benieuwd naar hoe dit gedaan is? Wij hebben vier mooie, maar toch enge huizen voor je op een rijtje gezet.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Spinnetje, spinnetje aan de wand

Of het nou Halloween, Kerstmis of Sinterklaas is, de voortuin van Jootje Pool is elk jaar weer prachtig versierd. Ook dit jaar met Halloween heeft ze veel bekijks. Het leukst vindt Jootje dat ze mensen blij kan maken met haar versierde voortuin. “Er komen heel veel leuke reacties van familie en van de buurt natuurlijk.”

Naast dat er met Halloween veel aangebeld wordt door kinderen, komen mensen vaak ook aan de deur om gewoon even een praatje te maken. Dit jaar zal het langs de deuren gaan wel iets anders in elkaar steken dan normaal, maar ook daar heeft Jootje aan gedacht. “Ik heb snoepzakjes gemaakt zodat kinderen niet met hun handen in een kom hoeven en ze krijgen van mij een zelfgemaakt mondkapje.”

Jootje woont inmiddels drie jaar aan de Jupiterstraat en dan kon het natuurlijk niet uitblijven dat ze haar buren zou aansteken, want ook haar buurman doet gezellig mee met versieren.

Foto: Sandra Zwart-van Harten

Angstaanjagend mooi

Dennis Huizing heeft een optrekje in de Posten dat hij samen met zijn vrouw van top tot teen versiert. “We zijn allebei echt dol op horror en zijn zelfs op één dag na met Halloween getrouwd.”

Het versieren doen ze nu al zo’n tien jaar en elk jaar proberen ze wat nieuws. Dennis werkt in de bouw, dus veel attributen worden zelf gemaakt. “Alles wat er hangt verzinnen we zelf en we proberen ook echt uit te pakken. Zo maak ik vaak decoraties van oude pakken die ik gedragen heb tijdens feesten of we maken gebruik van rookmachines.”

Ondanks dat ze een van de weinigen in de buurt zijn die elk jaar versieren, trekt hun huis veel bekijks. “We krijgen er veel leuke reacties op en er worden ook veel foto’s gemaakt. Het is erg leuk om te zien dat mensen zo enthousiast zijn.”

Foto: Dennis Huizing
Foto: Dennis Huizing
Foto: Dennis Huizing
Foto: Dennis Huizing

Pompoenkunst

Ieder jaar versiert Melvin zijn voortuin of eigenlijk de voortuin van zijn ouders met griezelige decoraties. Van bewegende skeletten tot pompoenen, alles komt voorbij. “Het meest doe ik allemaal zelf”, vertelt hij. “Mijn zusje helpt nog wel met de pompoenen, maar de rest is aan mij besteed.”

Zolang hij alles maar opruimt vinden zijn ouders het prima dat de tuin elk jaar weer vele enthousiaste kijkers trekt. Naast versieren houdt Melvin zich ook bezig met optochten en het geven van workshops waarbij hij mensen leert pompoen snijden.

Foto: Melvin Louwes
Foto: Melvin Louwes

Spookachtig goed

Voor Tinie en haar gezin is de tuin versieren met Halloween net zoiets als het huis versieren met kerst. “Wij versieren onze tuin al jaren. Waarschijnlijk hebben we gewoon te veel naar halloweenfilms gekeken.”

Naast een tuin vol pompoenen en andere te gekke decoraties, zijn ze ook wel eens te vinden in Walibi tijdens de Halloween Fright Nights. “Zo gaaf vinden we dat. We denken ook wel dat Halloween steeds meer deze kant op komt, van ons mag het in ieder geval.” Wel balen ze ervan dat de halloweenkermis in het Volkspark dit jaar niet doorgaat.

Wat de buren betreft, die hebben er absoluut geen problemen mee. “Onze buurtjes vinden het geweldig om te zien. Ons motto blijft dan ook: hoe enger, hoe mooier.”

Foto: Tinie Sjefken
Foto: Tinie Sjefken
Foto: Tinie Sjefken

Lees ook

Enschede in gebarentaal 4

[VIDEO] Enschede in gebarentaal #4: kun jij deze Enschedese plek raden?

Het gebaar voor ‘hamsteren’ of een ‘kip zonder kop’ kennen we inmiddels allemaal. Maar hoe zit het v...
Jos Eertink_dak oude schouwburg

Wat doet onze stadsdichter nou bovenop het dak van de oude schouwburg?

Het dak van de oude schouwburg is normaal gesproken verboden terrein voor onbevoegden. Voor stadsdic...
zonsondergang

Magisch mooie plaatjes van de zonsondergang in Enschede

Voor een adembenemende zonsondergang hoef je echt niet het vliegtuig naar een zonnig eiland te pakke...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.