Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo onveilig voelen Enschedeërs zich in hun eigen stad

Door Jannike Huisman 12 april 2018

Ga jij wel eens alleen over straat ’s nachts? Of durf je door donker verlaten stegen te lopen? Ruim zestien procent van de Nederlanders gaf vorig jaar aan zich weleens onveilig te voelen in zijn of haar eigen buurt. Dat blijkt uit cijfers uit de Veiligheidsmonitor, een enquête-onderzoek uitgevoerd door het CBS in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Hoe zit dat in Enschede? Hoe onveilig voelen Enschedeërs zich?

Daarbij verschilt het gevoel van (on)veiligheid ook per locatie waar mensen zich bevinden. Er is onder andere gekeken naar in eigen woonbuurt, in centrum van woonplaats en het openbaar vervoer.

Woonplaats

Enschedeërs voelen zich iets onveiliger vergeleken met de rest van Nederland, in eigen woonbuurt voelt 20,1% van de inwoners van Enschede zich onveilig. Vergeleken met een jaar ervoor is dit met een procent gestegen. In het centrum van Enschede is dat een stukje erger: maar liefst 29,4% voelt zich daar wel eens onveilig. Met 1,5 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Openbaar vervoer

Ook voelen mensen zich weleens onveilig in het openbaar vervoer. Landelijk gezien voelt 16,7 procent van de Nederlanders onveilig in de bus of trein. De overheid neemt sinds 2015 verschillende maatregelen tegen een onveilig gevoel in het ov. In Enschede valt dit wel mee: 14,1 % voelt zich wel eens onveilig in de bus of trein. Dit is zelfs met 2 procent afgenomen in de afgelopen vier jaar. Dat is nog eens een fijn veilig gevoel!

drugsoverlast Enschede willem wilminkplein

Hoe veilig is Enschede eigenlijk?

Op ons artikel over Echt Enschedese Ergernissen werd massaal gereageerd. Een van de klachten die voo...
Wijkagent Jurgen Rekers

Wijkagent Jurgen Rekers: “Het is het mooiste vak van de wereld”

Wanneer Jurgen Rekers door de binnenstad fietst, wordt hij herkent op straat. “Als wijkagent sta je ...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.