Wij stellen ze aan je voor: de lijsttrekkers van Enschede

Door Jannike Huisman 13 februari 2018

Vorige week werd officieel bekend gemaakt welke partijen er 21 maart 2018 mee doen met de gemeenteraadsverkiezingen. De lijsttrekkers per partij zijn nu ook bekend. Wij zetten de top drie voor je op een rij.

<< < Pagina 1 / 14 >
⟵ swipe swipe ⟶

Eelco Eerenberg (D66)

Fika Enschede opening
Eelco Eerenberg bij de opening van winkel Fika.

Sinds 2014 is Eelco Eerenberg wethouder van D66 en daarnaast ook locoburgemeester in Enschede. “Ik wil me graag inzetten voor een Enschede waarin onze kinderen het beste krijgen, want zij zijn de toekomst.” De onderwerpen kinderen, duurzaamheid en innovatie zijn belangrijke onderwerpen voor Eelco.

Op nummer twee in de lijst staat Jasper Kerkwijk en op nummer drie staat Vic van Dijk.

Laurens van der Velde (PvdA)

Laurens van der Velde
Foto: Tubantia

Volgens Laurens (36) is knokken hard nodig. “Enschede is een stad die het niet altijd makkelijk heeft. Waar relatief veel mensen niet de kansen krijgen die we ze toewensen.” Daarom wil Laurens zich hard maken om deuren te openen die tot nu toe gesloten bleven.

Op nummer twee in de lijst staat Yara Hümmels en op nummer drie staat Arjan Kampman.

Niels van den Berg (Burgerbelangen Enschede)

Niels van den Berg
Foto: Tubantia

Niels van den Berg (39) is in het dagelijks leven docent Lichamelijke Opvoeding en is daarnaast sinds 2014 fractievoorzitter van Burgerbelangen Enschede. Voor de volgende onderwerpen is hij woordvoerder: burgerzaken, sport, middelen en gemeentelijke organisatie.

Op nummer twee in de lijst staat Marc Teutelink en op nummer drie staat Barry Overink.

Maxim van Luttikhuizen (SP)

Maxim van Luttikhuizen
Foto: Paulien Wilkinson (sp.nl)

Maxim van Luttinkhuizen is naast lijsttrekker van de SP ook IT-specialist en zelfstandig ondernemer. Zijn speerpunt is de werkgelegenheid in Enschede. “Wij gaan voor een duurzaam Enschede waar mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben, waar werken loont en waar kinderen niet opgroeien in armoede.”

Op nummer twee in de lijst staat Laura Wichgers en op nummer drie staat Annelies Futselaar. 

Ayfer Koç (CDA)

Ayfer Koç
Foto: Tubantia

Ayfer Koç is naast lijsttrekker van het CDA ook zelfstandig ondernemer. Drie punten waarmee ze aan de slag wil gaan, springen er uit. Een schone stad, meer mensen aan het werk en een veilige stad. “Als deze drie punten worden gerealiseerd, geven we onze mooie stad Enschede verantwoord door aan de volgende generatie.”

Op nummer twee in de lijst staat Patrick Welman en op nummer drie staat Sara Nijenhuis.

Jeroen Diepemaat (VVD)

Jeroen Diepemaat
Foto: Facebook VVD Enschede

Jeroen Diepenmaat (28) is de jongste lijsttrekker van de VVD in Enschede. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij al tien jaar gemeenteraadslid. “Ik ben trots lijsttrekker te mogen zijn voor de VVD.” Daarnaast is hij bestuurssecretaris bij een thuiszorginstelling. Vrijheid een belangrijk principe voor Jeroen.

Op nummer twee in de lijst staat Rachel Denneboom en op nummer drie staat René Kreeft.

Hetty Wolf (Groenlinks)

Hetty Wolf
Foto: Screenshot TV Enschede/1Twente Enschede

Hetty Wolf wil zich voor GroenLinks inzetten voor een groener en socialer Enschede. Ze woont al jaren met plezier in de wijk Twekkelerveld en ziet in het sociale een grote uitdaging. Veel mensen hebben schulden, zijn werkloos of leven in armoede en Hetty wil de kloof tussen arm en rijk verkleinen. “Het is tijd voor verandering.”

Op nummer twee in de lijst staat Robin Wessels en op nummer drie staat Jelle Kort.

Jurgen van Houdt (ChristenUnie)

Jurgen van Houdt
Foto: Tubantia

Jurgen van Houdt staat deze verkiezingen op nummer 1 voor de ChristenUnie. Hij wil gaan bouwen aan een waardevol Enschede. Jurgen is een voorstander van een gezond leven. Vanaf vandaag doet hij mee aan de actie IkPas, waarbij hij veertig dagen geen alcohol drinkt.

Op nummer twee in de lijst staat Henri de Roode en op nummer drie staat Hadassa Meijer-IJstma.

Freddy Borrel (OPA)

Freddy Borrel is de lijsttrekker van de partij OPA (Ouderen Politiek Actief).

Op nummer twee in de lijst staat Wytse van der Veen en op nummer drie staat Dimitri Schukkink.

Margriet Visser-Voorn (EnschedeAnders.nl)

Margriet Visser
Foto: Tubantia

Margriet Visser is naast voorzitter van EnschedeAnders.nl ook ondernemer en coach. “Als  oprichter van de partij wil ik aantonen dat politiek actief zijn ook betekent ergens voor staan, ergens in geloven en doen wat je zegt.”

Op nummer twee in de lijst staat Richard Kloek en op nummer drie staat Hatiçe Eskitark. 

Peter van der Vloet (Liberaal053)

Peter van der Vloet Liberaal053
Therese Bouwman, Jessica Swevels en Peter van der Vloet. Foto: Tubantia

Peter van der Vloet was eerder lid van de VVD, maar besloot een eigen partij op te richten: Liberaal053. In het dagelijks leven is hij ambulance-chauffeur. Eigenlijk wilde hij na de laatste verkiezingen stoppen, maar toch doet hij dit jaar weer mee. “Nadat ik veel vragen kreeg vanuit mijn omgeving, heb ik toch besloten om door te gaan met Liberaal053”, zegt hij tegen TV Enschede FM.

Op nummer twee in de lijst staat Jessica Swevels en op nummer drie staat Therese Bouwman.

Jan Willem Elferink (PVV)

Jan Willem Elferink is de lijsttrekker van de PVV in Enschede. Hij gaat zijn pijlen vooral richten op de islamisering. “We gaan kijken wat we tegen de moskee kunnen ondernemen, mochten we in de raad komen,” vertelt Jan Willem in een interview met Tubantia.

Op nummer twee in de lijst staat Erwin Versteeg en op nummer drie staat Alberto Blömer.

Enes Sariakçe (DENK)

Enes Sariakçe
Foto: Tubantia

Enes Sariakçe (23) is opgegroeid in Enschede en studeert juridische dienstverlening. Hij wil zich met DENK vooral richten op verbinding en verdraagzaamheid.

Op nummer twee in de lijst staat Huda Sufyan en op nummer drie staat Kenan Boz.

Arjan Brouwer (Democratisch Platform Enschede)

Arjan Brouwer
Foto: Democratisch Platform Enschede

Arjan Brouwer is in het dagelijks leven technisch adviseur, ondernemer, maar ook voorzitter bij een speeltuin in Enschede. Hij riep altijd van de zijlijn dat de politiek anders moet, maar nu doet hij echt mee. “Al vanaf een vroeg stadium heb ik geprobeerd mijn steentje bij te dragen, op het maatschappelijke vlak.”

Op nummer twee in de lijst staat Morgan Brejaart en op nummer drie staat Roy Lucardie.

<< < Pagina 1 / 14 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente

adv.