Stadhuis Enschede verlicht met regenboogkleuren

Door Charmain Zwijnenberg 9 januari 2019

Je hebt er ongetwijfeld iets over meegekregen: de Nashvilleverklaring. Het document, waarin staat dat God alleen het huwelijk tussen man en vrouw goedkeurt, is over komen waaien uit de Verenigde Staten. Een goede christen keurt homoseksualiteit per definitie af, aldus het document. Als protest hierop wapperen in veel gemeentes sinds maandag regenboogvlaggen, maar in Enschede bleef het nog even rustig. 

Regenboogkleuren in Burgerzaal

Inmiddels heeft ook onze stad van zich laten horen. Op dinsdagavond 8 januari vond de nieuwjaarsreceptie van de gemeente plaats in de Burgerzaal van het stadhuis. Burgemeester Onno van Veldhuizen blikte hierin terug op het afgelopen jaar en vooruit op 2019. Tijdens de receptie werd de Burgerzaal met lampen verlicht in de kleuren van de regenboog. De regenboogkleuren zijn ook van buitenaf te zien.

Tweet regenboogkleuren stadhuis

Kleine hint op Twitter

De burgemeester gaf eerder die dag al een kleine hint op Twitter. Op de vraag waarom Enschede nog niets van zich heeft laten horen rondom het omstreden document gaf Van Veldhuizen aan dat mensen die avond tijdens de nieuwjaarsreceptie van buiten naar binnen moeten kijken en andersom.

tweet burgemeester over regenboogkleuren stadhuis

Ook protestantse kerk hijst vlag

Ook de Ontmoetingskerk aan de Hogelandsingel in Enschede spreekt zich dinsdag uit tegen de Nashvilleverklaring, dat meldt Tubantia. Met een wapperende regenboogvlag laat de protestantse kerk zien dat ze afstand neemt van het document.

 

 

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.