Omfietsen loont: maak extra meters en ontvang een gratis lunch

Door Charmain Zwijnenberg 28 februari 2019

Het is je vast niet ontgaan: er wordt hard gewerkt aan de Oldenzaalsestraat. En omdat de straat voorlopig in etappes is afgesloten gelden er omleidingen, ook voor fietsers. Maar dat is eigenlijk helemaal niet zo erg, want de gemeente beloont fietsers voor het omfietsen tijdens de werkzaamheden. Moet je wel even de app SMART Mobiliteit downloaden.

De werkzaamheden aan de Oldenzaalsestraat zijn opgedeeld in vijf fases, van kruising tot kruising. Met SMART Mobiliteit – een app van de gemeente Enschede – kunnen fietsers per fase sparen voor een leuke beloning bij lokale ondernemers. We zitten op dit moment in fase één. Dat betekent dat wanneer je de aangegeven omleidingsroute op 15 dagen fietst, je een gratis lunch bij Dolce Vita ontvangt óf een Dopper naar keuze voor slechts €2,50 bij Expo Enschede. Leuk toch?

Omleidingsroute

Er zijn twee routes die meetellen: beide beginnen bij de Klomp. De ene slaat af naar de Beukingstraat en brengt je via de Kortelandstraat naar de Boulevard ter hoogte van de Alphatoren. De andere route loopt via de Espoortstraat en de C.F. Klaarstraat naar de Boulevard ter hoogte van het benzinestation.

Voorwaarden

Hou wel rekening met een paar voorwaarden. Zo kan je slechts aan één van de twee spaaracties meedoen en is er plek voor 150 deelnemers per actie. Beide acties lopen tot begin april. Voor de volgende vier fases zijn er weer andere leuke beloningen voor fietsers. Omfietsen is ineens zo vervelend niet meer.

Lees ook:

oldenzaalsestraat

Hop hop hop: dit gedeelte van de Oldenzaalsestraat gaat vanaf 7 januari op de schop

Het is je vast niet ontgaan: dit jaar wordt de Oldenzaalsestraat flink onder handen genomen. Hierdoo...
Tuinieren.

Hier in Enschede haal je binnenkort twee gratis planten op

Met dit mooie weer hebben we weer helemaal zin om aan de slag te gaan in de tuin of op het balkon.  ...

adv.