Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat? Zonder shirt op een Enschedees terras zitten?

Door Jannike Huisman 4 juli 2018

Er is voor komende week heerlijk weer voorspeld. Wat is er dan lekkerder dan op een terrasje zitten met een koud drankje? Als het zo warm is ben je al snel geneigd om je shirt (voor de mannen onder ons) uit te trekken. Maar mag dat eigenlijk wel?

Wet

Laten we allereerst eens in de wet kijken. Artikel 239 van het wetboek van strafrecht is in dit geval het meest interessant. Dit artikel gaat over schending van de openbare eerbaarheid. Het is verboden om in het openbaar je geslachtsdeel te tonen of om al te expliciete handelingen te verrichten. Maar, je bovenlijf ontbloten is voor een man niet bepaald een expliciete handeling. Van de wet mag het dus, zolang je je broek maar aanhoudt.

Ook in de Enschedese APV konden we daar niks over vinden. Betekent dat dan dat je zonder shirt op een terras mag gaan zitten? Nou, nee!

Huisregels

Op de meeste terrassen in het centrum geldt de huisregel dat je niet zonder shirt op het terras mag. Wij liepen even binnen bij Molly Malone  aan de Oude Markt. “Nee dat mag niet. Als iemand wel een keer zonder shirt op het terras zit, dan vragen we aan diegene of hij z’n shirt weer aan wil doen.” Ook bij Paddy’s mag het niet. “No shirt, no service.” Bij sommige café’s vind je deze huisregel bij de voordeur: ‘Kleedt u correct’. Hieronder valt dus ook dat je je shirt moet aan houden. Je summertan pak je maar lekker in je eigen tuin.

terras-huisregels-cafe

Lees ook:

camper caravan

Camper of caravan voor de deur: mag dat in Enschede?

De zomervakantie komt langzaam in zicht. Dat betekent dat de caravan weer van stal kan worden gehaal...

Meer over

Gemeente

adv.