Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: je container alvast aan de weg zetten voor je op vakantie gaat?

Door Charmain Zwijnenberg 18 juli 2019

De zomervakantie is begonnen! Een dag voordat je met de caravan naar de Côte d’Azur vertrekt, zet je nog even je container voor de deur. Je afval moet tenslotte wel opgehaald worden, zeker met het voorspelde warme weer. Maar hoelang van te voren mag je je volle bak aan de kant van de weg neerzetten?

Een volle gft-bak of een container met restafval: onze vrienden van Twente Milieu komen ze graag voor je leegmaken. Toch mag je niet zelf bepalen wanneer je het vuilnis aanbiedt. De afvalophaaldienst vraagt de inwoners van de gemeente om ervoor te zorgen dat je container op de inzameldag in ieder geval voor 7.30 uur op de aangewezen plaats staat. Let er wel even op dat je de kliko niet voor een in- of uitrit zet. Zo voorkom je dat je binnenkort meedoet met het programma ‘Bonje met de buren’.

Regels rond de container

Stel je nu eens voor: je vertrekt vanavond voor een paar dagen naar Parijs, maar morgen wordt de container bij jou in de straat geleegd. Mag je dan de dag ervoor al de bak aan straat zetten en over een paar dagen weer op je eigen terrein zetten? Het antwoord: liever niet.

Aanbieden van afval

Hoe dat zit? Het heeft de voorkeur om de kliko alleen op de ophaaldag aan de straat te zetten. Wanneer de container geleegd is, wordt er verwacht dat je de bak diezelfde dag weer ophaalt. Dit om overlast en klachten van bewoners te voorkomen. Hou je je niet aan die regel? Dan riskeer je een boete van 104 euro. Wow! We weten niet in hoeverre ze hierop controleren, maar wij nemen het risico niet meer.

En nu?

Maar ga je binnenkort op vakantie of een weekendje weg? Kijk je buurman, schoonmoeder of partner even lief aan. Dan is er geen vuiltje aan de lucht. Misschien wel handig om er even duidelijk bij te zeggen op welke dag en hoe laat de container er moet staan.

Wil je meer weten over het aanbieden van afval? Op de website van Twente Milieu vind je het antwoord op je vragen.

Lees ook:

Mag je met camper overnachten op Diekmanterrein?

MAG DAT: in je camper overnachten op het Diekmanterrein?

Misschien is het je weleens opgevallen: op de parkeerplaats voor de Diekmanhal, Ballorig en Starworl...

MAG DAT: satéprikkers bij het gft-afval gooien?

Volgens RTL is er mooi weer op komst en dat betekent dat heel wat satéprikkers de barbecue op vliege...

MAG DAT: je lege chipszak bij het plastic afval gooien?

Regels zijn er genoeg, maar vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat wel of niet mag. Daarom vragen ...

Meer over

Gemeente

adv.