Op deze datum wordt de kerstboom opgehaald door de gemeente Enschede

Door Rebecca de Graaf 27 december 2018

Wordt bij jou de kerstboom gelijk na kerst uit de woonkamer gebonjourd of wacht je rustig tot Driekoningen? Hoe dan ook, op deze datum kun je je kerstboom aan straat zetten en neemt de gemeente Enschede hem netjes mee.

Ophalen kerstboom

Alle inwoners van Enschede kunnen op maandag 7 januari de kerstboom aan straat zetten. Bewoners van laagbouw kunnen de kerstboom gewoon op de plek zetten waar je normaal gesproken jouw container aan straat zet. Bewoners van flats en appartementen mogen de kerstboom aanbieden aan de doorgaande weg, ter hoogte van de ingang van het complex. Betekent dit dan ook dat je kerstboom uiterlijk maandagavond opgehaald is? Nee, want de kerstbomen worden gedurende de week opgehaald.

Kerstbomen inleveren na 11 januari

Wil jij nog wat langer van je kerstboom genieten? Geen probleem. Je kunt de kerstboom ook inleveren bij één van de afvalpunten in Enschede. Je vindt ze aan de Lenteweg, de Binnenhaven en de Vlierstraat.

Herplanten

Ben je een echte natuur-lover en heb je de kerstboom met kluit en al gekocht? Dan kun je hem natuurlijk ook herplanten in je achtertuin. Dan kun je de boom volgend jaar weer gebruiken als kerstboom.

inhaaldagen vuilnis

Afval ophalen in Enschede tijdens feestdagen: dit zijn de inhaaldagen

Tijdens de feestdagen wordt het afval op een andere dag opgehaald. Dit noemen we ook wel inhaaldagen...
kerstboom gesloopt 6

Een overzicht: deze huisdieren in Enschede hebben de kerstboom al flink onder handen genomen

Vorige week plaatsten we een oproepje over huisdieren die de complete kerstboom aan gort raggen. Dez...

adv.