In deze bewaakte fietsenstallingen in Enschede laat je je tweewieler veilig achter

Door Charmain Zwijnenberg 14 februari 2019

Enschede is hard op weg om in 2020 een echte fietsstad te worden. Ook wij pakken voor elke afspraak buiten de deur onze tweewieler. Minder leuk: Enschede stond in 2017 in de top vijf van steden met het hoogste aantal fietsdiefstallen. Gelukkig zijn er in Enschede een aantal bewaakte fietsenstallingen waar je je stalen ros veilig kunt neerzetten. Wij zetten ze op een rij. 

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

De Graaff

bewaakte fietsenstalling de graaff

In fietsenstalling De Graaff aan de Brammelerstraat laat je niet alleen je fiets, maar ook je bagage veilig achter. Er zijn namelijk kluisjes in deze stalling. De Graaff is 24 uur per dag geopend en biedt ook plek voor scooters, bakfietsen en e-bikes. Deze laatste kan je opladen via de oplaadpunten in de stalling. Zachte band? Die fix je met de fietspompen die aanwezig zijn. Overdag is er menselijk toezicht in deze gratis fietsenstalling, ’s avonds is er cameratoezicht.

NS-stalling

fietsenstalling NS

De NS-stalling onder het station is de eerste 24 uur gratis. Daarna betaal je voor iedere volgende 24 uur €0,50. Dit is de enige fietsenstalling in Enschede die niet helemaal gratis is en die alleen toegankelijk is met een ov-chipkaart. Er is cameratoezicht en je kunt er ook je e-bike, scooter of bakfiets stallen.

Stationsstalling Noord

fietsenstalling station Noord
Foto: indebuurt Enschede

Deze gratis fietsenstalling bevindt zich aan de noordzijde van het station. Vanuit deze stalling loop je heel makkelijk het perron op. Je kunt hier ook e-bikes, scooters en bakfietsen plaatsen. De fietsenstalling is 24 uur per dag open en er is cameratoezicht.

Van Heekplein

Gratis fietsenstalling Enschede

Bij de gratis fietsenstalling op het Van Heekplein laat je je fiets en e-bike veilig achter in de rekken. Je bagage zet je achter slot en grendel in de aanwezige kluisjes. Er is menselijk toezicht, je kunt er je banden oppompen, je e-bike opladen en er is een reparatiepunt aanwezig. Nodig plassen? Is ook aan gedacht! Er zijn toiletten aanwezig. Wat een luxe. Hou er wel even rekening mee dat deze fietsenstalling niet 24 uur per dag geopend is. Dit zijn de openingstijden:

  • Maandag t/m woensdag en vrijdag: 08.00 – 19.00 uur
  • Donderdag: 08.30 – 22.00 uur
  • Zaterdag: 08.00 – 19.00 uur
  • Koopzondag: 11.00 – 18.00 uur

Wilminkplein

fietsenstalling wilmink

De ingang van deze stalling bevindt zich onder de trap ter hoogte van het complex De Parallel en het Intercity Hotel. Je kunt hier je fiets en e-bike kwijt en voor deze laatste zijn er oplaadpunten aanwezig. De fietsenstalling is gratis en er is cameratoezicht.

Stationsplein West

bewaakte fietsenstalling station

Deze fietsenstalling ligt aan de westkant van het station. Je kunt hier 24 uur per dag gratis je fietsen en e-bikes stallen. Ook is er cameratoezicht.

Lees ook:

MAG DAT: Met knipperende lampjes fietsen?

We snappen natuurlijk allemaal dat het héél belangrijk is om goed zichtbaar te zijn in het donker. V...
Gladheid sneeuw fietsen ANP

Handig: 7 x tips tegen uitglijden op de fiets

Het is afgelopen met de hoge temperaturen en het kwik daalt langzaam onder het nulpunt in Enschede. ...
Alle richtingen tegelijk groen

Mysterie opgelost: wat zijn de regels als alle fietsers tegelijk groen krijgen?

Een lezeres vroeg ons hoe het nou precies zit met de kruispunten waarop fietsers uit alle richtingen...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente

adv.