Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoera: Je kunt nu gratis afval storten

Door Jannike Huisman 11 januari 2018

Afval naast de containers is een grote bron van ergernis voor veel Enschedeërs. Eerder plaatsten we al de maatregelen die de gemeente zou kunnen nemen om de afvaldump tegen te gaan. Gelukkig zijn er sinds begin dit jaar een aantal dingen veranderd, zoals het gratis storten van 75 kg grof afval.

75 kilo gratis

Per 1 januari 2018 kunnen inwoners van Enschede 75 kilo afval wat niet in de normale containers past gratis naar het afvalpunt brengen. Ook het voorrijtarief voor het ophalen van grof afval was erg hoog, namelijk 45 euro. Dit is nu veranderd naar 20 euro per keer. Het afval dat opgehaald wordt, telt niet mee voor de gratis kilo’s.

Afvalstoffenheffing

Begin dit jaar is ook de afvalstoffenheffing aangepast. Nu worden de kosten voor de grijze-minicontainer aan straat zetten of afval weggooien in de ondergrondse container pas achteraf gerekend. Omdat veel Enschedeërs hun afval beter scheiden, waren ze 40 tot 60 goedkoper uit. Dit bedrag wordt verrekend met de belastingaanslag van 2018.

Goedkoper voor hoogbouw

Bewoners van flats en appartementen kunnen hun groente-, fruit- en tuinafval niet scheiden, mits er plek is voor een container. Daarom is het tarief verlaagd voor het weggooien van restafval in een ondergrondse container naar €0,76 per keer.

Hier kun je meer informatie vinden over diftar.

Meer over

Gemeente

adv.