Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gratis spullen aanbieden op straat: dit zijn de regels in Enschede

Door Charmain Zwijnenberg 14 februari 2020

Je hebt een bureaustoel die je liever kwijt dan rijk bent en de oude driewieler van je kind staat ook maar in de weg. Nu kun je die spullen natuurlijk op Marktplaats zetten, maar je kunt ook een goede daad verrichten en ze gratis aanbieden. Dus zet je je meuk op de stoep voor je huis met een bordje ‘gratis meenemen’ erbij. Maar mag dat eigenlijk wel? 

Als we door Enschede fietsen komen we ze best vaak tegen. Kastjes, stoelen of een oud bankstel waar mensen van af willen. Gratis mee te nemen voor de liefhebber. Volgens Gemeente Enschede zijn daar wel een aantal regels aan verbonden.

Op eigen terrein

Op eigen terrein mag je je spullen gewoon gratis aanbieden. Dus staat die driewieler in je tuin? Geen probleem! Zolang er maar bij staat dat-ie gratis is. Want het verkopen van spullen is weer een ander verhaal. Dat mag niet zomaar. Ook niet op eigen terrein.

Van korte duur

Denk je nu: fijn! Dan gooi ik mijn hele voortuin vol met troep waar ik van af wil. Dát is niet helemaal de bedoeling. “Het gratis aanbieden van spullen moet van korte duur zijn én mag geen permanent karakter krijgen”, meldt een medewerker van de gemeente.

Op de openbare weg

Maar mag je de boel ook op de stoep voor je huis aanbieden? Want niet iedereen beschikt natuurlijk over een tuin. Nee, dat mag niet. Het is verboden om je spullen op de openbare weg of stoep te zetten met een bordje ‘gratis meenemen’ erbij. Duidelijk!

Lees ook:

MAG DAT: je hond aan een paaltje aanlijnen als jij boodschappen doet?

Bij veel supermarkten mag je je hond niet mee naar binnen nemen. Maar waar moet je jouw viervoeter d...

MAG DAT: geweld gebruiken wanneer je een inbreker op heterdaad betrapt?

In 2018 zijn er 411 woninginbraken geweest in Enschede. Je hoopt natuurlijk dat het jou niet overkom...
fietslampjes

Knipperende fietslampjes: mag dat eigenlijk wel?

Wie een 9-tot-5 baan heeft is het vast opgevallen: er is weinig daglicht meer in de vrije tijd. Erg ...

Meer over

Gemeente

adv.