Goed nieuws: alle minima gezinnen gaan erop vooruit door wijziging in inkomenstoeslag

Door Rebecca de Graaf 13 december 2018

Eerder deze week heeft de gemeenteraad een wijziging in de hoogte van de individuele inkomenstoeslag aangenomen. Dit betekent dat alle minima gezinnen er de komende jaren op vooruitgaan.

Wijziging individuele inkomenstoeslag gezinnen

Gezinnen die sinds vijf jaar of langer moeten rondkomen van een inkomen op bijstandsniveau kunnen een extra geldbedrag per kind krijgen. Op advies van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) past de gemeente Enschede de zogenaamde Individuele Inkomenstoeslag aan voor 2018, 2019 en 2020.

Zowel voor alleenstaande ouders als gehuwde gezinnen

Heb je één of meerdere kinderen, dan kun je nu in aanmerking komen voor een aanvullende toeslag per kind. Voor kinderen van 0 tot 12 jaar is dat 65 euro per kind, voor kinderen van 12 tot 18 jaar is dat 130 euro per kind per jaar.

Aanvragen

Kom jij in aanmerking voor deze toeslag, maar maak je er op dit moment nog geen gebruik van? Je kunt de individuele inkomenstoeslag eens per 12 maanden aanvragen, dus het is van belang om vóór 31 december 2018 actie te ondernemen als je optimaal van de regeling wilt profiteren. Klik op deze link voor meer informatie, rekenvoorbeelden en aanvragen.

kindpakket

Het Kindpakket: zodat ieder kind mee kan doen!

In Nederland leven meer dan 420.000 kinderen op of onder de armoedegrens. Gelukkig bestaat er zoiets...
armoedebestrijding

12,5 procent van de huishoudens in Enschede leeft in armoede

Enige tijd geleden stelden we onze lezers de vraag waar de gemeente meer geld voor zou moeten vrijma...

Meer over

Gemeente

adv.