Gemeenteraadsverkiezingen: overlast in de binnenstad van Enschede

Door Rebecca de Graaf 12 februari 2018

Op 21 maart mogen wij onze stem uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Dit is een belangrijk moment voor de stad, want de gemeenteraad besluit hoeveel geld waaraan besteed wordt. Een van de onderwerpen die volgens jullie aangepakt moet worden is overlast in de binnenstad van Enschede.

Overlast

Naar aanleiding van ons oproepje over wat er veranderd zou moeten worden in onze stad, kregen wij verschillende reacties binnen. De meest voorkomende reacties betreft overlast in de binnenstad hebben we hieronder samengevat:

  • overlast van scooters en fietsers bij delen waar het niet is toegestaan om te rijden/fietsen tijdens winkeltijden
  • gebrek aan handhaving betreft de overlast van scooters en fietsers
  • hangjongeren en daklozen bij de ingang van de overkapping H.J. van Heekplein
  • toename buitenlandse bedelaars
  • drugsoverlast op het Willem Wilminkplein
  • fietsen die her en der geplaatst worden zodat de doorgang naar een winkel of appartement lastig wordt
  • onveilig gevoel wanneer je ’s avonds de Irenegarage in moet

Gemeenteraadsverkiezing

Eerder vorige maand schreven we al over een ander belangrijk punt dat aandacht verdient, namelijk armoedebestrijding. Ben je van mening dat het huidige beleid niet aan jouw verwachtingen voldoet? Het geld kan maar een keer uitgegeven worden en jij kan ervoor zorgen dat er een politieke partij in de gemeenteraad komt die het meest aansluit bij jouw behoeftes. De komende tijd zullen wij aandacht besteden aan de hete hangijzers van onze stad. Je kunt in een reactie onder dit artikel laten weten waar de gemeente, naast overlast in de binnenstad, meer geld voor zou moeten vrijmaken.

Meer over

Gemeente

adv.