Fase 2 werkzaamheden aan de Oldenzaalsestraat binnenkort van start: dit gaat er gebeuren

Door Rebecca de Graaf 14 maart 2019

Het is je vast niet ontgaan dat de Oldenzaalsestraat flink op de schop wordt genomen. Op 18 maart starten de werkzaamheden aan de tweede fase van de Oldenzaalsestraat. Hier lees je wat er de komende tijd precies gaat gebeuren.

Werkzaamheden Oldenzaalsestraat

Enschede kent veel wateroverlast rondom de Oldenzaalsestraat en De Heurne. Daarom heeft de gemeente besloten een waterbergingssysteem aan te leggen tussen Boulevard 1945 en de spoorlijn. De eerste fase van de werkzaamheden aan de Oldenzaalsestraat zijn 7 januari 2019 van start gegaan. Tijdens deze fase is de huidige riolering vernieuwd en verlegd, is er een bergingsriool geplaatst en werden er wadi’s aangelegd (een systeem voor opvang van hemelwater).

Tweede fase

Op 18 maart gaat de tweede fase van start. Bijzonder in deze fase is een grote boring onder de Oldenzaalsestraat door om kabels en leidingen te verleggen en de plaatsing van de koppelput in de kruising. Deze put van 40 ton legt de verbinding tussen het waterbergingsriool en het gemengde riool. Deze werkzaamheden vinden plaats in De Klomp en de kruising De Klomp-Oldenzaalsestraat.

Enschede Marathon

Op 14 april vindt de Enschede Marathon plaats en de route van dit hardloopevenement loopt onder andere door De Klomp. Gelukkig blijft de straat gewoon beschikbaar voor de lopers en wordt het asfalt op de kruising De Klomp – Oldenzaalsestraat pas na de Enschede Marathon verwijderd.

werkzaamheden oldenzaalsestraat

adv.