Deze Enschedese plekken nomineren wij voor een opknapbeurt

Door Jannike Huisman 2 november 2017

Er wordt ongelofelijk veel gebouwd in Enschede. Hartstikke leuk natuurlijk, maar zijn nog een paar plekjes in de stad die wat ons betreft wel een likje verf/beetje groen/nieuwe inrichting kunnen gebruiken. We nomineren vijf plekken.

Pagina 5 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

De Korte Haaksbergerstraat

korte haaksbergerstraat

Terwijl de Korte Hengelosestraat steeds gezelliger wordt, ligt de Korte Haaksbergerstraat er een beetje treurig bij. Wij voelen er wel wat voor om de winkelstraat op te fleuren met groen en gezellige winkeltjes.

Van Heekplein

Van Heekplein

We zijn best tevreden met het Van Heekplein, want het is er gezellig als het markt is of als er een festival is. Maar de overige dagen is het eigenlijk een grote kale vlakte. Om het het plein wat gezelliger te maken zouden we graag meer groen zien en een mooie fontein, die ’s avonds een show geeft met licht en water.

Zweringbeekpark

zweringbeekpark

Hoewel het Zweringbeekpark lekker groen en ruig is, vinden we dat het nog wel wat gezelliger kan. Een paar bankjes of speeltoestellen voor de kinderen, zouden we een leuke toevoeging vinden.

Noorderhagen

noorderhagen

Deze straat is niet echt gezellig om te winkelen. Er zitten wel wat zaken in deze straat, maar ook heel veel staat leeg. Misschien dat één van deze winkels de oplossing is om het straatje weer leuk te maken.

Bloemist Eeuwige Lente

Opknapbeurt

Ook dit pand aan de Molenstraat, tegenover ’t Bölke, staat al een eeuwigheid leeg. Het zou tof zijn om hier ook een uitgaansgelegenheid te hebben. Een andere optie zou zijn om het pand tegen de vlakte te gooien en het park aan de linkerkant een stuk uit te breiden. Met meer paden, bankjes en gezellige bloemen.

Welke plek nomineer jij?

Heb jij ook een plek waarvan jij vindt dat-ie toe is aan een flinke opknapbeurt? Laat het ons weten in een reactie!

Pagina 5 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.