Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De textielcontainers blijven voorlopig dicht: dit kun je met je oude kleding doen

Door Charmain Zwijnenberg 26 juni 2020

Heb je de afgelopen tijd je kledingkasten uitgeruimd? Dan ben je niet de enige. Veel mensen hebben de coronatijd gebruikt voor een grote schoonmaak en opruimbeurt in huis. Gooi je je oude broeken en truien normaal gesproken in de textielcontainer? Dat kan momenteel niet, want die blijven voorlopig gesloten. Maar je kunt je oude kleding nog steeds een tweede leven geven.

Textielcontainers gesloten

De textielbakken zijn al een aantal maanden dicht in Enschede. Waarom eigenlijk? “De textielcontainers zijn gesloten omdat de kringloopbedrijven vanwege het coronavirus niet kunnen garanderen dat het textiel gesorteerd wordt”, laat woordvoerder Charlotte Postmus van Twente Milieu weten.

Tekst gaat verder onder de foto

textielcontainer
Foto: redactie indebuurt Enschede

Voorlopig gesloten

De coronamaatregelen worden steeds meer versoepeld. Is het binnenkort wel weer mogelijk om de kleding in de containers te gooien? “Vooralsnog blijven de textielcontainers gesloten tot nader bericht”, zegt Charlotte. “We vinden deze situatie zelf ook vervelend en hopen dat inwoners begrip hebben voor de situatie bij de kringloopbedrijven. We vragen inwoners daarom om hun textiel thuis te bewaren of het zelf naar een kringloopwinkel te brengen. Het textiel dat bij die winkels wordt aangeleverd wordt kleinschalig gesorteerd, waardoor het beheersbaar is.”

Tweede leven

De containers blijven dus nog even dicht, maar je oude kleren een tweede leven geven kan nog steeds. Breng ze langs bij een kringloopwinkel in onze stad of breng een bezoek aan Kledingbank Enschede. Dan komen jouw oude broeken, truien en shirts sowieso goed terecht!

Lees ook:

kledingbank enschede

Linda en Marijke werken bij de Kledingbank: ‘Je doet het voor die trotse glimlach van de kinderen’

Er zijn in Enschede helaas nog veel mensen die onder de armoedegrens leven. Gelukkig zijn er steeds ...
Het Goed Enschede_10

Schatgraven! Leuke kringloopwinkels in Enschede

Je moet soms goed zoeken, maar bij kringloopwinkels kun je voor kleine prijsjes de mooiste spullen s...
zo voorkom je maden in je container

Hè bah, maden in je groene container: zo voorkom je ze!

Het is heerlijk warm en zonnig in Enschede. En dat vinden wij fijn, maar maden ook. Als je afval in ...

Meer over

Corona Gemeente

adv.