Camper of caravan voor de deur: mag dat in Enschede?

Door Jannike Huisman 24 mei 2018

De zomervakantie komt langzaam in zicht. Dat betekent dat de caravan weer van stal kan worden gehaald voor het nodige poets-, reparatie- en inpakwerk. Máár, nu vroegen wij ons af: hoe lang mag ons favoriete kampeermiddel eigenlijk op de stoep staan?

Precies drie dagen. In Enschede mogen kampeermiddelen binnen de bebouwde kom niet langer dan drie achtereenvolgende dagen op de weg staan. Dit geldt niet alleen voor caravans, maar ook over campers en vouwwagens. Let op: we hebben het over een openbare plaats op de weg. Heb je een oprit of een eigen parkeerplaats dan is het natuurlijk een heel ander verhaal.

Parkeerlimiet

De reden voor dit parkeerlimiet? Een gebrek aan parkeerplaatsen en de verstoring van het uitzicht in de straat. Mocht je hem nou tóch langer voor de deur willen parkeren, dan kun je ontheffing aanvragen bij de gemeente.

Overschrijden

Geen paniek: laat je je camper of caravan zónder toestemming een paar dagen langer aan de weg staan, dan word je echt niet direct op de bon geslingerd. Je krijgt meestal eerst een waarschuwing van de gemeente. Mocht je hem dan nog niet verplaatsen, dan kan er een boete worden uitgeschreven. Als zelfs dat niet helpt, is het wegslepen van je kampeerwagen een uiterst dwangmiddel. Zover laat je het vast niet komen!

Lees ook: 

pizzadoos afval

Je vette pizzadoos, hoort die nu thuis bij papier of restafval?

Zo, Domino’s is geweest, je pizza salami werk je naar binnen en vervolgens zit je met je vette en st...
paspoort zomer vakantie

Help! De vakantie is in zicht en je paspoort is kwijt. Dit kun je doen:

Vakantie geboekt? Mooi. Maar heb je ook gekeken of je paspoort nog wel netjes in je laatje ligt en o...

Meer over

Gemeente

adv.