Barbecueën in het park, mag dat in Enschede?

Door Jannike Huisman 7 juni 2018

Op een warme zomeravond wil je samen met je vrienden chillen in één van de parken in Enschede. Natuurlijk met koude biertjes en een wegwerpbarbecue. Maar mag dat eigenlijk wel?

Nee, maar…

In principe mag je niet zomaar barbecueën in één van de parken in Enschede. Je moet hiervoor altijd toestemming vragen aan de eigenaar van de grond. Het Volkspark heeft bijvoorbeeld een eigen beheer en sommige andere parken zijn van de stadsdelen van Enschede. Van te voren moet je dit dus eerst even navragen.

Heb je een vergunning nodig?

In de regels van de gemeente Enschede staan geen bepaalde regels over barbecueën. Ook hoef je voor een klein groepje geen vergunning bij de gemeente aan te vragen. Pas bij een mega-barbecueparty met meer dan 500 personen heb je een vergunning nodig. Wel wil de gemeente graag dat je een melding maakt als je een feestje hebt, dat kan via de site. (Even naar beneden scrollen)

Waar mag je dan wel barbecueën?

Het klinkt misschien wat ingewikkeld om eerst toestemming te vragen voor een kleine barbecue met vrienden. Gelukkig hebben we ook goed nieuws voor je! Op het Rutbeek mag je namelijk wel barbecueën. Er zijn hiervoor speciaal aangewezen plekken (betonplaten in het gras) waar je maximaal twee barbecues op kunt plaatsen. Let op: je mag niet barbecueën op andere plaatsen en het maken van kampvuurtjes is verboden.

Met een klein groepje vrienden kun je dus prima barbecueën op het Rutbeek met je eigen spullen. Daarnaast kun je gebruik maken van de ligwei of zwemmen in het water. Geniet van de avond en eet smakelijk!

Barbecueplannen? Ivo Busscher verkoopt luxe kwaliteitsvlees van eigen boerderij

Weet jij tegenwoordig nog waar jouw stukje vlees vandaan komt en wat de leefomstandigheden geweest z...

Meer over

Doen Gemeente

adv.