Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x boetes voor dingen waar je je vást al eens schuldig aan hebt gemaakt

Door Charmain Zwijnenberg 17 mei 2019

Natuurlijk weten we allemaal dat je niet door rood mag fietsen en je niet zonder geldig vervoersbewijs de trein in mag stappen. Maar al ben je de meest brave burger, wij durven te wedden dat jij je weleens aan één van deze dingen schuldig hebt gemaakt. En de kans is ook vrij groot dat je er gewoon mee weggekomen bent. Good for you en je portemonnee, want dit zijn de boetes die er officieel voor staan.

Page 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Je bent er roodgloeiend bij

Bedenk even wat je allemaal kunt doen met €70,-. Een avond uiteten in een leuk restaurantje op de Oude Markt of een keer naar een tof concert. Bedenk nu even hoe vaak je al door een rood stoplicht bent gelopen. Je snapt het: de boete voor lopen door een rood verkeerslicht kost je €70,-. Beter wacht je dus even tot het groen is.

Haastige spoed…

Loop je niet, maar fiets je door rood licht? Dan betaal je €95,-. Eerlijk zeggen: doe je dat weleens in Enschede?

Rollend naar huis

Misschien is het in het vervolg beter om letterlijk rollend naar huis te gaan na een avondje stappen dan de fiets te pakken, want voor fietsen onder invloed staat een boete van €100,-. Ja mensen, ook als je vanuit het centrum naar huis fietst.

Ondeugdelijke fietsbel

Heb je geen fietsbel? Dan kan dit je €35,- kosten. Heb je wel een fietsbel, maar doet hij het helemaal niet? Ook dat kan je een boete opleveren van €35,-.

Betaal €3,-, bespaar €52,-

Ja, we weten het: je raakt de losse fietslampjes áltijd kwijt. En toch raden we je aan om die paar euro eraan uit te geven. Want word je gesnapt vanwege fietsen zonder licht? Dan ben je €55,- kwijt.

Zwartrijden

‘Ik kon helaas niet inchecken want mijn hond heeft mijn ov-chipkaart opgegeten’, je kunt het proberen natuurlijk, maar de kans is vrij groot dat de Enschedese conducteur je gewoon een boete voor reizen zonder geldig vervoersbewijs uitschrijft. En dat is – ka-ching – €95,-. Ai!

Even snel een peukie doen

Heeft je hond daadwerkelijk je ov-chipkaart opgegeten en heb je daar zoveel stress van dat je echt een sigaretje op moet steken op het perron van het station? Niet doen (tenzij het binnen de rooklijnen is)! Voor roken op een plek waar het niet mag staat namelijk een boete van €95,-.

BVO’tje

Een BVO’tje: Biertje Voor Onderweg, wie heeft er niet weleens eentje genomen? Maar word je aangehouden onderweg met een aangebroken fles of blik alcohol op de openbare weg, dan krijg je een Boete Voor Onderweg van maar liefst €95,-. Toch zonde…

Orde!

Orde in de kroeg! Beter luister je naar de barman, uitsmijter en toiletjuffrouw en gedraag je je netjes in bij Café Friends Backstage (en de overige cafés!), want voor het verstoren van de orde in een uitgaansgelegenheid kan je zomaar een boete van €380,- krijgen.

Lees ook:

eerste verkeerslicht

Leuk om te weten: hier stond het eerste verkeerslicht van Enschede

Zonder verkeerslichten zou het op de weg een grote chaos zijn. Zo schreven we al eens over de stomst...
gevaarlijkste verkeerslocaties

Dit zijn de gevaarlijkste verkeerslocaties in Enschede

Op sommige punten in Enschede is het oppassen geblazen. RTL Nieuws bracht de verkeerslocaties met de...
verkeersboetes

Kassa! De verkeersboetes gaan in 2019 weer omhoog

De hoogte van de verkeersboetes in 2019 zijn bekend. Dit publiceerde VerzekerUzelf op basis van het ...
Page 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.