Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uit eten of terrasje pakken in Enschede: zo ziet dat er vanaf 1 juni uit

Door Carin Van der Meij 19 mei 2020

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Enschedese horeca weer open! Feestcafés, clubs en discotheken moeten nog even geduld hebben, maar we kunnen wél weer uit eten en naar het café en het terras. Wij vertellen hoe dat eruit gaat zien en wat de regels zijn.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

We lichten het protocol van de Koninklijke Horeca Nederland toe, waarin precies beschreven staat hoe het straks is om naar een kroeg of restaurant in Enschede te gaan.

Anderhalve meter in de horeca

Ondanks de versoepelde maatregelen, moeten we nog steeds zoveel mogelijk anderhalve meter afstand houden. Maar hoe zit dat dan met het horecapersoneel? Moeten ze echt van zo’n afstand jouw drankje naar je toe gooien? Volgens het protocol mag de bediening deze regel even links laten liggen bij het serveren van eten en drinken. Ook als ze je bestelling opnemen of afruimen.

centrum_enschede-31
Foto: redactie indebuurt Enschede

Dertig man

In de kroegen en restaurants is binnen plek voor dertig man, exclusief personeel. Iedereen moet aan een tafel zitten met onderling anderhalve meter afstand. Dat laatste geldt niet voor mensen die een huishouden vormen en tweetallen: die mogen wel gewoon bij elkaar zitten.

Hoe lossen Enschedese ondernemers dit op? De Ouwe Compagnie is bijvoorbeeld druk bezig met de looproute en het veranderen van de opstelling van tafels en stoelen. En Brasserie Willemientje en Heel Bijzonder hebben hun tuin helemaal klaar gemaakt om gasten op afstand te kunnen ontvangen.

Reserveren en controlegesprek

Gasten moeten vooraf reserveren. Maar dan ben je er nog niet… Bij binnenkomst moet je eerst je handen wassen. Je kunt ook desinfecterende gel gebruiken. Daarna is er door het personeel een controlegesprek. Verwacht vragen als: heb je de afgelopen 24 uur last gehad van hoesten, koorts of benauwdheidsklachten? Of heeft een huisgenoot hier last van gehad? Bij griep of verkoudheidsklachten mag een restaurant of kroeg jou weer buitenzetten.

centrum_enschede-14
Foto: redactie indebuurt Enschede

Terras

Wil je liever een terrasje pakken? Dan zijn er twee regels: iedereen moet aan een tafel zitten en er moet onderling anderhalve meter afstand zijn, tenzij je onderdeel uitmaakt van hetzelfde huishouden. De limiet is afhankelijk van hoe groot het terras is. Hoe groter het terras, hoe meer Enschedeërs een tafeltje kunnen bemachtigen. Reserveren is niet nodig.

centrum_enschede-04
Foto: redactie indebuurt Enschede

Toilet

Wil je even naar het toilet? Dat wordt een uitdaging. Eerst moet worden gecheckt of het maximum aantal mensen binnen niet wordt overschreden. Daarna stelt het personeel wat vragen om te checken of je klachten hebt. Alles oké? Dan mag je naar binnen om gebruik te maken van het toilet.

centrum_enschede-02
Foto: redactie indebuurt Enschede

Als gasten vertrekken

Nadat gasten weggaan worden de menukaart, stoelen en tafels grondig gereinigd door het personeel. Daarna is het weer tijd voor de volgende gasten die gereserveerd hebben.

centrum_enschede-30
Foto: redactie indebuurt Enschede

Lees ook

verjaardag

Visite, oppassen of ander bezoek: dit zijn de regels in coronatijd

Kappers mogen weer aan het werk, basisschoolleerlingen gaan naar school en zo zijn er met ingang van...
mondkapjes Enschede

Hier in Enschede koop je een mondkapje

Vanaf 1 juni moet iedereen die met het openbaar reist verplicht een mondkapje dragen. Dat maakte Mar...
Heutinkstraat 216

Net te koop en instapklaar: 11 x fijne koopwoningen in Enschede

Ben je met twee linkerhanden geboren en staat jouw partner nou ook niet bepaald bekend om zijn of ha...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.