Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uit eten bij Los Sueños: het Spaanse vakantiegevoel in eigen stad

Aangeboden door Los Sueños 1 juli 2020

Authentieke Spaanse tapas, zomerse klanken die het restaurant vullen en op verzoek een Spaans sprekende gastheer. “Ik zou qua uiterlijk niet voor een Spanjaard door kunnen gaan, maar ik wil de gasten met alle liefde in het Spaans bedienen”, zegt Bas van Los Sueños lachend. “Onze gasten moeten echt het gevoel hebben dat ze even op vakantie zijn.”

De liefde voor Spanje is ontstaan toen Bas als twintiger in dit land ging wonen en werken. In totaal heeft hij zeven jaar bij diverse Spaanse horecazaken gewerkt en de Spaanse eetcultuur en relaxte levensstijl hebben hem daarna nooit meer losgelaten. De droom om ooit zelf een Spaans restaurant te beginnen bleef bij terugkomst in Nederland bestaan.

Verliefd op het karakteristieke pand aan de Walstraat

Bas en zijn compagnon Daniël zijn al meerdere jaren de trotse eigenaren van Bistro Dreams, maar de wens om een tweede restaurant te beginnen bleef onveranderd. Toen de voormalige eigenaresse van ONS eten&drinken kenbaar maakte dat ze met het restaurant ging stoppen, twijfelden Bas en Daniël geen moment. “We waren al jaren verliefd op dit karakteristieke pand, dus deze kans konden we niet laten liggen.”

Los Sueños09022021

De ondernemers wisten precies welke sfeer ze neer wilden zetten. Alle Nederlandse verwijzingen zijn van de muren en deuren verwijderd, er klinkt alleen Spaanstalige muziek uit de speakers en er is goed nadacht over de kleinste details. “Zo ga je hier niet naar het toilet, maar naar los baños. De menukaart is in het Spaans-Nederlands en we wensen onze gasten altijd buen provecho. Ook verkopen we leuke souvenirs en krijgt iedereen na afloop een ansichtkaart die ze kunnen versturen. Onze gasten moeten binnen tien minuten vergeten dat ze in Nederland zijn.”

Kwaliteit kost tijd

Wanneer je bij Los Sueños uit eten gaat, draait het dus niet alleen om de gerechten. “De totale beleving staat bij ons centraal”, zegt Daniël. “Mensen moeten echt een avondje uit zijn en aan de dagelijkse drukte kunnen ontsnappen. Niet gehaast wat eten naar binnen werken, maar rustig de tijd nemen om van alles te genieten.”

spaanse tapas

Zo serveert Los Sueños onder andere heerlijke paella die vers bereid wordt. De bereidingstijd is 45 minuten, maar wanneer je vooraf een aantal tapas neemt, vliegt de tijd voorbij. Neem er dan ook nog eens een huisgemaakte sangria of een zomerse cocktail bij en het vakantiegevoel is compleet!

Lokale producten uit Spanje

Toen Bas nog in Spanje werkte, nam hij regelmatig een kijkje in de keuken van lokale eettentjes. Op deze manier kwam hij steeds meer te weten over de authentieke Spaanse tapas en de traditionele bereidingswijze. En die kennis zie en proef je terug in de tapas van Los Sueños.

“Ik heb nog veel connecties in Spanje, dus via hen kan ik gemakkelijker aan lokale producten komen. Op deze manier blijven we zo dicht mogelijk bij de authentieke gerechten uit Spanje. We kregen zelfs een keer een compliment van een half-Spaanse dame dat ons eten net zo smaakte als het eten dat haar moeder vroeger maakte. Een groter compliment kun je niet krijgen!”

Welkom terug korting

De twee ondernemers zijn superblij dat ze inmiddels weer gasten mogen ontvangen. Om dit te vieren, profiteer je in de maanden juli en augustus van een fijne korting op alle paella’s. Zo betaal je geen €33,- voor een gemende paella voor twee personen, maar slechts €25,-. Of maak gebruik van de speciale zomeractie voor het tapas verrassingsmenu inclusief een karaf sangria. Ben jij benieuwd wat dit Spaanse restaurant nog meer serveert? Bekijk hier alvast de menukaart.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Los Sueños. Meer over Los Sueños ontdekken?

Los Sueños tapas restaurants

Gesloten12:00 - 22:00

Walstraat 41 , Enschede

Bekijk meer:tapas restaurants

adv.