Met Daniëlle in huus en achter ’t fornuus: recept voor een (low budget) risotto

Met Daniëlle in huus en achter ’t fornuus
Foto: indebuurt Enschede

In de rubriek ‘Met Daniëlle in huus en achter ’t fornuus’ laat indebuurt-stagiaire Daniëlle je kennis maken met haar favoriete bezigheden op het gebied van koken en interieur. Deze week staat er een risotto met venkel en runderworst op het menu. Kook je gezellig mee?

”Dat is ‘m dan, het laatste artikel voor mijn eigen rubriek! Het afgelopen halfjaar liet ik je kennis maken met mijn favoriete bezigheden, koken en interieur! Ook al werd het meer een receptenrubriek, toch stond ik elke maand voor je in huus of achter ’t fornuus. Zo liet ik je zien hoe je zelf twisted candles maakt en stond ik in de keuken voor een heerlijke, glutenvrije traybake. In deze laatste editie maak ik één van mijn favoriete gerechten, namelijk risotto. Wist je dat risotto ook een lowbudgetrecept kan zijn?”

Gierige Gerda’s opgelet!

Waarom zou je voor iets de volle mep betalen als het ook voor minder kan? Als dan ook nog eens het saldo op je bankrekening niet helemaal je van het is, wordt het nodig tijd om deze tips toe te passen.

  1. Gebruik de app Too Good To Go om producten en maaltijden te redden die lokale ondernemers uit Enschede aan het einde van de dag overhouden.
  2. Verbouw je eigen groenten in je tuin.
  3. Haal je ingrediënten van de markt in Enschede.
  4. Pas je gerechten aan op aanbiedingen. Is de risotto in de aanbieding? Dan eten jullie deze week risotto.

Lees hier nog meer budgettips.

Lees verder onder de foto >

Met Daniëlle in huus en achter ’t fornuus: risotto
Foto: indebuurt Enschede

Wat heb je nodig?

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 venkel
  • 1,5 theelepel gemalen venkelzaad
  • 225 gram risottorijst
  • 40 gram geraspte Italiaanse kaas
  • 75 gram mascarpone
  • 90 g rucola en veldsla
  • Runderworst (budgetvariant: varkensworst of kies voor champignons als je vega eet)
  • 1,2 groentebouillon blokje
  • 1,2 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

Begin met het snipperen van de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn. Was de venkel eerst goed onder de koude kraan en snijd deze in kleine stukjes. Nu gaan we de worst ontvellen. Snijd het vel van de runderworst open en knijp het vlees uit het vel.

Vervolgens breng je 350 milliliter water aan de kook in een steelpan en verkruimel je een half bouillonblokje per persoon boven de steelpan. Doe wat olijfolie in een hapjespan en voeg de ui en het teentje knoflook toe. Zorg ervoor dat de ui glazig wordt. Later voeg je de ui, rode peper, venkel, worst en gemalen venkelzaad toe.

verder onder de foto >

Met Daniëlle in huus en achter ’t fornuus: risotto recept
Foto: indebuurt Enschede

Voeg zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, opnieuw een kwart bouillon toe. Herhaal dit tot alle rijstkorrels het vocht hebben opgenomen. Kook dan de risotto op laag vuur voor ongeveer 20 minuten. Roer alles regelmatig door, anders kunnen de rijstkorrels verbranden. Tip: Heb je nog een scheutje droge wijn over? Blus de wijn dan af met een lekkere chardonnay.

Is de risotto ondertussen lekker smeuïg? Voeg dan de mascarpone en het grootste deel van de kaas toe. Roer alles goed door en breng het op smaak met peper en zout. Voordat het gerecht klaar is om te serveren, maak je eerst een simpele salade. Meng in de kom de sla met wat truffelolie en peper en zout. Voordat je de risotto opdient, maak je eerst een bedje van rucola en veldsla. Leg hier de risotto op en smullen maar!

Lees verder onder de foto >

Met Daniëlle in huus en achter ’t fornuus: bijgerecht risotto
Foto: indebuurt Enschede

Heb je dit al gezien?

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “Boerin Andra maakt echte Italiaanse buffelmozzarella in Twente: ‘Hoe verser de mozzarella, hoe lekkerder’”

Boerin Andra maakt echte Italiaanse buffelmozzarella in Twente: ‘Hoe verser de mozzarella, hoe lekkerder’

Aangeboden door Birra Moretti

Ga naar “Barbecueën in Enschede: met deze tips heb je geheid succes”

Barbecueën in Enschede: met deze tips heb je geheid succes

barbecueën in Enschede
Ga naar “Daddy Cool is weg uit de Twentsche Foodhal en deze keuken komt ervoor in de plaats”

Daddy Cool is weg uit de Twentsche Foodhal en deze keuken komt ervoor in de plaats

Twentsche Foodhal

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50”

Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50

  • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99”

Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99

  • Geldig t/m 28 augustus 2022
Ga naar “Havaianas slippers vanaf € 14,99”

Havaianas slippers vanaf € 14,99

  • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Alle Coca-Cola of Fanta 8-packs 250 ml van € 4,99 voor € 3,99”

Alle Coca-Cola of Fanta 8-packs 250 ml van € 4,99 voor € 3,99

  • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Duo rolgordijn € 14,99”

Duo rolgordijn € 14,99

  • Geldig t/m 21 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Enthousiaste verkoopmedewerker kerstshow”

Enthousiaste verkoopmedewerker kerstshow

  • Intratuin Enschede
  • Parttime
vacature kerst intratuinvacature kerst intratuin
Ga naar “Medewerker Receptie”

Medewerker Receptie

  • IJsbaan Twente
  • Parttime
Schaatsbaan IJsbaan Twente
Ga naar “Medewerkers Kidsbreak”

Medewerkers Kidsbreak

  • Gemeente Enschede
  • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Open Monumentendag in Enschede”

Open Monumentendag in Enschede

  • Van 10 sep t/m 11 sep
Grote Kerk op Oude Markt Enschede
Ga naar “Proef Eet”

Proef Eet

  • Van 2 sep t/m 4 sep
Proef Eet
Ga naar “Singelloop”

Singelloop

  • 11 september 2022
singelloop 2020
Ga naar “Museumnacht Enschede”

Museumnacht Enschede

  • 5 november 2022
Museumnacht Enschede_27
Ga naar “Popronde Enschede”

Popronde Enschede

  • 18 november 2022
popronde enschede_popronde enschede_