Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze plattegrond zie je hoeveel extra terrasruimte de horecazaken in Enschede erbij krijgen

Door Rebecca de Graaf 29 mei 2020

Nog een paar dagen wachten en dan mogen de terrassen weer in gebruik genomen worden. Om horecaondernemers zoveel mogelijk tegemoet te komen staat de gemeente daar waar mogelijk uitbreiding van de terrassen toe. Op deze plattegrond zie je hoeveel extra terrasruimte de horecazaken erbij zullen krijgen.

Vanaf maandag 1 juni om 12.00 uur mogen we weer plaatsnemen op het terras. En met dit heerlijke weer is dat zeker geen straf. De gemeente zal lijnen aanbrengen in het uitgaansgebied, zodat het voor iedere ondernemer duidelijk is hoe groot het terras mag worden.

Extra terrasruimte

Op de plattegrond hieronder zie je de binnenstad van Enschede. Met lichtgeel zijn de huidige terrassen aangegeven en de donkergele vlakken geven aan in hoeverre de terrassen uitgebreid mogen worden. Zo zie je bijvoorbeeld dat horecazaken zoals Bij Flip en Café Friends hun terrassen mogen uitbreiden naar het pleintje voor de Jacobuskerk. La Cubanita mag een extra stuk van de Klokkenplas bij hun terras betrekken en alle andere zaken aan de Oude Markt mogen hun terras richting de Grote Kerk uitbreiden.

Niet iedereen krijgt extra terrasruimte

Helaas is het niet voor iedere horecazaak mogelijk om het terras uit te breiden. Dit komt omdat de veiligheid dan niet meer gegarandeerd kan worden. Bij uitbreiding van het terras zouden de toegangswegen voor hulpdiensten geblokkeerd kunnen worden, en dat wil je natuurlijk niet. Dit geldt bijvoorbeeld voor het terras van Goody’s en Grill Restaurant Bambul.

extra terrasruimte plattegrond Enschede
Bron: Gemeente Enschede

Lees ook

oude markt/centrum

Uit eten of terrasje pakken in Enschede: zo ziet dat er vanaf 1 juni uit

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Enschedese horeca weer open! Feestcafés, clubs en d...
Rozendaal

Leuk nieuws: Gastrobar Bij Rozendaal is nu niet één maar vijf dagen per week geopend voor diner

Gastrobar Bij Rozendaal is een fijne plek om te lunchen of om even rustig een terrasje te pakken. Vo...
centrum_enschede-31

Deze plekken zien er binnenkort (hoera!) weer wat gezelliger uit

Toen woensdagavond bekend werd dat de terrassen en restaurants - waarschijnlijk! - weer open mogen o...

adv.