Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mahmut begon zijn eigen online supermarkt in quarantainetijd: ‘Ik zag een gat in de markt’

Aangeboden door 24Supermarkt 31 augustus 2020

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun wekelijkse boodschappen online te bestellen. “Heel handig”, vindt ook Mahmut Ceylan uit Enschede. Toch miste hij een aantal producten in het online assortiment van de bestaande supermarkten. Producten uit de Turkse en oosterse keuken bijvoorbeeld. Daarom begon hij 24Supermarkt: een online multiculturele supermarkt die zowel de dagelijkse boodschappen als producten uit verschillende internationale keukens gratis bij jou thuis bezorgt. 

Het idee om een eigen supermarkt te beginnen ontstond eind maart dit jaar. Mahmuts vrouw bleek het coronavirus te hebben. “We moesten als gezin in quarantaine”, vertelt de Enschedeër. “Een bezoek aan de supermarkt zat er dus even niet in.”

Reguliere supermarkt, Turkse winkel en toko ineen

Online boodschappen bestellen bleek toen een uitkomst voor het gezin. Mahmut: “Maar een aantal Turkse producten die wij standaard afnemen, zat niet in het assortiment van de gewone supermarkt. Ik miste eigenlijk een online winkel die producten uit de reguliere supermarkt, de Turkse supermarkt én de toko aanbiedt.” Een gat in de markt dat Mahmut zelf besloot te vullen.

‘Ik ga starten’

De Enschedeër begon met flink wat research. “Ik belde met verschillende groothandels en leveranciers, vroeg prijzen op, deed een demografisch onderzoek, bekeek de technische mogelijkheden van een platform en maakte vervolgens een businesscase. Eind april heb ik de beslissing gemaakt: ik ga starten!”

ICT-achtergrond

Ervaring in de supermarktbranche had de Enschedeër niet. ICT-ervaring dan weer wel. “Ik heb twintig jaar in de ICT-branche gezeten en wilde dan ook dat de webshop heel gebruiksvriendelijk is en goed in elkaar zit.” Dat is gelukt. Bij 24Supermarkt bestel je je boodschappen heel snel en eenvoudig via de website of de gratis app.

Multiculturele supermarkt

Het assortiment van deze online multiculturele supermarkt is al ruim, maar wordt alleen maar verder uitgebreid. Mahmut: “Ik heb al veel Nederlandse, Turkse, Surinaamse, Indonesische en andere oosterse producten in het assortiment, maar ben nog steeds aan het uitbreiden. Mensen kunnen bij ons terecht voor een uniek en breed aanbod aan producten uit verschillende keukens.”

Verse tapas

Sinds kort kun je bij 24Supermarkt ook schalen vol verse Turkse delicatessen bestellen. Denk aan gevulde olijven, kaasjes en dips. “Alle tapas zijn vers en handgemaakt door Fazil Sahin Orient Delicatessen. Je kent hem misschien wel van zijn kraam op de markt in Enschede en omgeving.”

Tekst gaat verder onder de foto

Schaal_alles_24Supermarkt
Bij 24Supermarkt kun je ook schalen verse tapas bestellen.

Hulp van zoons

Kwaliteit en versheid vindt Mahmut belangrijk in de producten die hij aanbiedt. Groenten en fruit komen van premium leveranciers en alle boodschappen worden in een gekoelde bezorgbus rondgebracht. Eerst alleen in Enschede, Hengelo en Haaksbergen, maar sinds kort ook in Almelo, Wierden en Oldenzaal. Gelukkig staat Mahmut er niet alleen voor. “Mijn oudste zoon Alpay (21) helpt me met de bezorging. En mijn jongste zoon Yasar (17) helpt mee in het magazijn en met het vullen van de site. Het is nu nog een familiebedrijf, maar gezien de huidige groei is uitbreiding nabij.”

‘Over vijf jaar wil ik een grote, goedlopende online supermarkt hebben. Een begrip in de regio’

Daarover gesproken; hoe ziet de Enschedese ondernemer de toekomst van 24Supermarkt voor zich? Wat zijn zijn plannen, doelen en dromen? Mahmut lacht. “Ik ben net begonnen en kan dus nog alle kanten op. Maar over vijf jaar wil ik een grote, goedlopende online supermarkt hebben die in de regio bekend staat om haar unieke aanbod, goede service en de topkwaliteit van haar producten.” Daarmee is Mahmut zeker op de goede weg. “Steeds meer mensen uit de regio weten 24Supermarkt te vinden en de mensen die eenmaal hebben besteld zijn laaiend enthousiast”, zegt de eigenaar trots.

Gratis bezorging

Ook het gemak van deze online supermarkt ervaren? Dat kan via de website 24supermarkt.nl of via de gratis app 24Supermarkt die je in de Google Play Store en de App Store vindt. Het minimale bestelbedrag is €35,-. De boodschappen worden dan gratis bij je thuis bezorgd in Enschede, Hengelo, Haaksbergen, Almelo, Wierden en Oldenzaal. Bestel je vóór 16.00 uur, dan heb je je boodschappen de volgende dag in huis (tenzij het zondag is). Natuurlijk kun je je boodschappen ook op een later moment laten bezorgen als je dat wilt.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door 24Supermarkt. Meer over 24Supermarkt ontdekken?

24Supermarkt supermarkten

GeopendHele dag

Online, multiculturele supermarkt

Bekijk meer:supermarkten

adv.