Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Brasserie Willemientje: waar je gezellig kunt lunchen én dineren

Aangeboden door Brasserie Willemientje 25 juni 2020

Dat je bij Brasserie Willemientje kunt lunchen, wist je waarschijnlijk al. Maar deze horecazaak is meer dan een lunchroom, want je kunt hier nu ook zes dagen per week dineren. Ga voor een lekker plekje op het terras, in de knusse binnentuin of in de zaak zelf. Het team van Willemientje is de afgelopen maanden erg druk geweest om de zaak vanbinnen en vanbuiten een kleine make-over te geven.

Brasserie Willemientje is van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 uur en 21.00 uur geopend. Of je nu zin hebt in een kop koffie met appelgebak, een heerlijke visplateau of een rijkelijk belegde burger, deze brasserie heeft het op de menukaart staan.

terras Brasserie Willemientje
Het terras van Brasserie Willemientje heeft een kleine make-over ondergaan

Uit eten bij Brasserie Willemientje

Brasserie Willemientje zit al bijna 40 jaar in het centrum van Enschede. Bernard en Karin Sassen waren jarenlang de trotse eigenaren van deze knusse lunchroom, maar vorig jaar hebben zij het stokje overgedragen aan hun dochter Esmé. Veel klassiekers op de kaart zijn gelijk gebleven, maar Esmé heeft daarnaast haar eigen stempel op de zaak gedrukt.

De beslissing om ook ’s avonds geopend te zijn voor het diner is één van de veranderingen die Esmé heeft ingevoerd. De jonge ondernemer liep al langer met dit idee rond, maar door het coronavirus werd deze wens eerder vervuld dan gepland.

interieur willemientje_2

Creatief omgaan met de coronacrisis

“Toen we tijdelijk onze deuren moesten sluiten vanwege de coronamaatregelen, zijn we onze lunchgerechten aan gaan bieden via Thuisbezorgd. We kregen steeds vaker de vraag of we ook ’s avonds konden bezorgen, want we hebben onder andere burgers op onze lunchkaart staan. De reacties waren zo positief, dat we besloten hebben om sinds 1 juni open te blijven voor het diner”, zegt Esmé enthousiast.

Van bietencarpaccio tot Smokey Beast Burger

Voor een hoofdgerecht van Brasserie Willemientje betaal je gemiddeld €15,95. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een saté van varkenshaas, een heerlijke entrecôte of een salade met ossenhaaspuntjes. Of ga voor een van de (vegan) burgers, die zijn ook een dikke aanrader!

Esmé vindt het belangrijk dat niet alleen vlees- en visliefhebbers genoeg te kiezen hebben, maar ook vegetariërs en veganisten. Daarom kun je van veel gerechten ook de vegetarische of veganistische variant bestellen. Ben jij benieuwd wat er nog meer op de vernieuwde menukaart staat? Het complete overzicht vind je hier.

Brasserie Willemientje heeft ook een fijne binnentuin
Bij Brasserie Willemientje kun je uit tien verschillende burgers kiezen.

Lees ook

vegan burger brasserie willemientje_3

Pssst! Hier eet je goedgevulde hamburgers in Enschede (ook vegan)

Loopt het water je al in de mond als je alleen maar aan een juicy hamburger denkt? Dan wil je de ham...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Brasserie Willemientje. Meer over Brasserie Willemientje ontdekken?

Brasserie Willemientje lunch

Gesloten10:00 - 21:00

De Heurne 16a, Enschede

Bekijk meer:lunch

adv.