Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koken met Romy: gevulde bulgursalade

Door Romy Wesselink 13 november 2019

We gaan weer koken! Alhoewel, heel veel koken komt er deze week niet aan te pas. Er staat namelijk een mega-makkelijke-maaltijd op het menu: bulgursalade. Maak vooral een grote schaal, want de salade is ook ideaal om mee te nemen als lunch!

Bulgursalade

De salade is eigenlijk net als het recept van vorige week ideaal voor restjes. Zelf duik ik altijd aan het einde van de week de koelkast in. Er ligt vaak nog wel een verdwaalde wortel of halve komkommer. Perfect voor dit gerecht!

Recept onder de foto

koken met romy bulghursalade
Foto: indebuurt Enschede

Dit recept is voor ongeveer twee personen. Vaak verdubbel ik de hoeveelheden en zet ik een bakje in de koelkast. Die kan de volgende dag mee als lunch. Wat de groentes betreft kun je alle kanten op. Denk bijvoorbeeld aan paprika. Dat zul je in mijn recepten niet vinden, maar kan voor de liefhebber een welkome aanvulling zijn!

Ingrediënten

  • bulgur (ongeveer 30 gram per persoon)
  • cherrytomaatjes (stuk of 8, mag ook meer zijn)
  • 1 voorgekookte rode biet
  • halve komkommer
  • wortel
  • halve avocado
  • 3 bosuitjes
  • feta blokjes
  • handjevol rozijnen
  • handjevol pompoenpitten
  • honing-mosterd dressing

Bereidingswijze

Heel veel makkelijker gaat het niet worden. Je bereidt de bulgur volgens de verpakking (ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken). Laat ondertussen de rozijnen weken in lauwwarm water. Zelf vind ik het lekker de pompoenpitjes te roosteren in een pan zonder boter of olie, maar dat hoeft niet.

Vervolgens snijd je alle groentes fijn. Komkommer, wortel, avocado en biet in blokjes. De bosui mag in ringetjes en dat was het snijdwerk eigenlijk al. Giet de gekookte bulgur af en spoel na met koud water. Doe tot slot alle ingrediënten in een leuke kom en hussel door elkaar.

Voilà, een lekkere en gezonde maaltijd in nog geen 20 minuten.

Nog meer koken?

koken met romy kip curry

Koken met Romy: kip curry met tomaat en snijbonen

Tijd voor het tweede recept in Koken met Romy. De ideale restjesverwerker: kip curry. Hartstikke lek...
wortel-gembersoep

Koken met Romy: wortel-gembersoep met pestostokbrood

Zoals ik jullie al vertelde toen ik mij voorstelde als de nieuwe stagiaire van indebuurt Enschede: i...

adv.