Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

indebuurt bakt er wat van: een griezelig lekker toetje

Door Demi Zenderink 30 oktober 2020

Yes, we hebben weer een nieuw recept voor je klaarstaan. Deze keer kun je aan de slag zonder oven, want we gaan een trifle maken. Dit is een nagerecht bestaande uit meerdere lagen van bijvoorbeeld koek en yoghurt, opgediend in een mooi glas. Omdat Halloween voor de deur staat, houden we dat thema er lekker in.

Benodigdheden

We gaan aan de slag met een graveyard trifle van chocolademousse en Oreo koekjes, waarbij je de volgende ingrediënten nodig hebt:

  • 250 gram chocolade
  • 3 eieren
  • 75 gram suiker
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 á 2 rollen Oreo koekjes
  • Winegums in de vorm van wormen

Naast de ingrediënten heb je ook nog het volgende nodig:

  • Drie kommen
  • Mixer
  • Glazen
  • Papieren grafstenen
  • Satéprikkers
indebuurt_bakt_er_wat_van
De ingrediënten voor de graveyard trifle.

De chocolademousse

Begin met het smelten van de chocolade. Hak de reep in stukken en doe dit in een kom boven een pan met heet water. Vergeet niet af en toe door te roeren. Terwijl de chocolade smelt, kun je verder met de eieren. Splits de eieren en doe het eiwit in een vetvrije kom. Klop dit stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe.

Na de eiwitten gaan we verder met de slagroom. Giet dit in een nieuwe kom en klop het stijf. Als de chocolade is gesmolten mag je die bij de slagroom voegen en dit rustig doorspatelen. Als dit gelukt is mag het eiwit erbij. Spatel dit er wederom rustig doorheen, maar niet te lang. Als je te lang doorspatelt klop je de lucht er namelijk uit.

Zet de chocolademousse een paar minuten in de koelkast en begin ondertussen aan de Oreo koekjes. Haal de twee lagen van elkaar af en schraap de crème weg. Dit kun je lekker opsmikkelen. Verkruimel de koekjes en bewaar deze in een kommetje.

Vullen maar

Pak je glazen er maar bij, want we gaan beginnen aan de trifle. Doe eerst een laag koekkruimels in het glas en vervolgens een laag chocolademousse. Doe dit net zolang totdat het glas bijna vol zit, maar zorg wel dat je weer eindigt met de koekkruimels.

Voeg als laatst de wormen en de grafsteen toe en klaar is jouw eigen griezeltoetje.

Tip: bevestig de grafsteen aan een satéprikker zodat je deze makkelijk in het toetje kunt prikken.

Video

Om het nog leuker te maken, hebben we er ook deze keer weer een video bij gemaakt. Enjoy!

 

Lees ook:

eekhoorntje

Te schattig! Marike heeft een tafel met speciale attributen voor eekhoorntjes

Al enige tijd heeft Marike Gerritsen uit Enschede veel eekhoorntjes in haar tuin rondlopen. Ze kon h...

indebuurt bakt er wat van: bananenbrood met een twist

Tijdens het voorstellen heb ik het al een beetje laten doorschemeren. Ik ben dol op bakken. En of da...

4 x de leukste halloweenhuizen in Enschede

Halloween staat weer op de planning en ook in Enschede wordt er goed versierd. Ben je nou benieuwd n...

Meer over

Eten & drinken

adv.